“6. YÖNEP ÇALIŞTAYI” BAŞLADI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,“6. YÖNEP ÇALIŞTAYI” BAŞLADI
Haberin Tarihi: 18.11.2022 09:55:13 - Okunma Sayısı:1515 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen “6. Yönetimde Eleştirel Perspektifler (YÖNEP) Çalıştayı” başladı.

“6. YÖNEP ÇALIŞTAYI” BAŞLADI

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen “6. Yönetimde Eleştirel Perspektifler (YÖNEP) Çalıştayı” başladı.

Bu yıl “Türk Yönetim Kültürü” ana temasıyla düzenlenen çalıştayın açış konuşmasını yapan İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gençtürk, Türk Yönetim Kültürünü anlamaya ve açıklamaya yönelik düzenlenen çalıştayın verimli geçmesini temenni etti.

SDÜ ev sahipliğinde altıncısı gerçekleştirilen çalıştayın gelenekselleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, kendisinin de yürütülen çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek her yıl farklı temaların tartışıldığı çalıştayda bu alanlara katkıda bulunulmasının amaçlandığını söyledi.  

Çalıştayın "Türk Düşüncesinde Yönetim Kültürü" başlıklı açılış oturumunda ise İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Bıçak katılımcılarla buluştu. Yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Bıçak, konuşmasında Orhun Yazıtları ve Yusuf Has Hacip üzerinden verdiği örneklerle din, siyaset, medeniyet ve yönetim kavramlarını açıkladı. Daha sonra Bıçak, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

İki gün sürecek çalıştay kapsamında Türk yönetim kültürünün tarihsel perspektifte (Türk yönetim kültürünü şekillendiren tarihi eserler, sözlü tarihle günümüze gelen yönetsel öğretiler vb.), toplumsal perspektifte (Türk yönetim kültürünü belirleyen toplumsal- kültürel özellikler, Türkiye’de yönetici eğitimi ve yansımaları, Türk yönetim kültürü ve din vb.) ve uygulamada (işe alım, performans değerleme ve karar vermede Türk yönetim kültürü, yönetimde güç, ast-mevkidaş-üst ilişkileri vb.) gibi temalar incelenecek.

4 oturum şeklinde yürütülecek çalıştayda 15’i aşkın çalışma sunulacak.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap