En Fazla İhracat Yapan Firmalara Ödül Verildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,En Fazla İhracat Yapan Firmalara Ödül Verildi
Haberin Tarihi: 15.12.2022 16:53:44 - Okunma Sayısı:774 defa okundu.

ANAFRUIT, Yaş Meyve Ve Sebze Sektöründe En Fazla İhracat Yapan Firma Oldu

EN FAZLA İHRACAT YAPAN FİRMALARA ÖDÜL VERİLDİ

ANAFRUIT, YAŞ MEYVE VE SEBZE SEKTÖRÜNDE EN FAZLA İHRACAT YAPAN FİRMA OLDU

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) 2022 yılı Bölgesel Üye Buluşmaları kapsamında Isparta'da düzenliği bir programla çeşitli sektörlerde en fazla ihracat yapan firmaları ödüllendirdi.

Programda;  İhracatçı firmaların BAİB Yönetimi ile istişareler gerçekleştirdiği toplantının ardından, 2021 yılında sektörlerinde en fazla ihracat gerçekleştiren Isparta firmalarına ödül verildi.

Isparta Valisi Aydın Baruş, Vali Yardımcısı Cemil Kılınç, ISUBÜ Rektörü Yılmaz Çatal, kaymakamlar, belediye başkanları, BAİB Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri ile çok sayıda iş insanının katıldığı programda, Isparta'da 2022 yılında gıda, tarım, tekstil ve halı sektöründe en çok ihracat yapan firmalara ödülleri Vali Aydın Baruş ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Toplantıda konuşan BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, ilk olarak BAİB'in çalışmaları ve görevlerini sıraladı. BAİB'in 11 bin üyesi bulunduğunu belirten Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Türkiye genelinde 13 adet ihracatçı birlikleri genel sekreterliği ve genel sekreterlikler bünyesinde 60 adet İhracatçılar Birliği bulunmaktadır. Her genel sekreterlik bünyesinde farklı konularda faaliyet alanları bulunmakta olup; toplam 26 değişik faaliyet alanı mevcuttur. Üyeleri ihracatçılardır. BAİB genel sekreterliği 1968 yılında kurulmuştur. 2011 yılı itibarıyla bölgesel birlik statüsü kazanan BAİB, yaş meyve sebzeden, demir ve demir dışı metallere; tekstilden, toprak sanayi ürünlerine; kimyadan, madencilik ürünlerine kadar toplam 25 sektörden ihracat yapan bütün ihracatçılarımıza hizmet sunmaktadır. Birliğimizin sorumluluk bölgesi Antalya, Isparta ve Burdur illeri olarak belirlenmiştir. Bu bölgelerde faaliyet gösteren, merkezi bu illerde olan ihracatçı firmalarımız Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği'ne üye olmak zorundadır."

Çavuşoğlu, konuşmasında bölgenin ihracat rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Bölgedeki ihracat rakamlarının bu yıl 2 milyar 460 milyon liraya yaklaştığını belirten Çavuşoğlu, buna karşın ihracat rakamlarını yeterli bulmadıklarını kaydetti. Pandemi ve Rusya- Ukrayna savaşının bölge ekonomisini ve ihracatı olumsuz etkilediğini ve düşüşlere neden olduğunu kaydeden BAİB Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, 2023 yılının ilk 6-7 ayının da çok zorlu geçeceğini tahmin ettiklerini söyledi.

Firmaları önümüzdeki yıl Uzakdoğu ülkelerine düzenlenecek iş gezilerine katılmaya davet eden Çavuşoğlu, Isparta'nın ihracat rakamlarını değerlendirirken de 420 milyon dolarlık ihracata ulaşıldığını, yaş meyve sebze, mermer ve çimento ihracının ilk sıralarda yer aldığına dikkati çekti. Mermer sektöründe Çin'in eskiden Isparta'nın en önemli ihracat duraklarından biri olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, "Ama maalesef bu yıl Isparta'dan Çin'e yapılan ihracatta yüzde 50'ye yakın küçülme yaşandı. Isparta'dan dış ülkelere 15 sektörde ihracat yapılıyor, ürün bazında elma ilk sırada geliyor" diye konuştu.

Daha sonra ödül törenine geçildi. Değişik sektörlerde 2021 yılında en çok ihracat gerçekleştiren firmalara Vali Aydın Baruş, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal ve Vali Yardımcısı Cemil Kılınç tarafından ödülleri verildi. Vali Aydın Baruş'a da BAİB Başkanı Çavuşoğlu tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.


Törende ödül alan firmalarımız:

 

SEKTÖR

SIRALAMA

FİRMA ADI

YAŞ MEYVE VE SEBZE

1

ANAFRUIT GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

YAŞ MEYVE VE SEBZE

3

ANI TARIM MEYVE GIDA TUR.NAK.HAY.SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ

AĞAÇ MAMÜLLERİ VE ORMAN ÜRÜNLERİ

8

LİNE EXPORT TEKS.MOB.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ

ÇİMENTO CAM SERAMİK VE TOPRAK ÜRÜNLERİ

3

GÖLTAŞ GÖLLER BÖLGESİ ÇİMENTO SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ

MAKİNE VE AKSAMLARI

1

OSC TEKSTİL TARIM GIDA SOĞ.SİS.İNŞ.SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.

HUBUBAT, BAKLİYAT, YAĞLI TOHUMLAR VE MAMÜLLERİ

3

BEŞLER KURUYEMİŞ VE GIDA MAD.İML.VE PAZ.TİC. A.Ş.

SU ÜRÜNLERİ VE HAYVANCILIK MAMÜLLERİ

2

ŞAHLANLAR GIDA SAN VE TİC.LTD.ŞTİ.

HAZIR GİYİM VE KONFEKSİYON

1

KİMO TEKS. KONF. SAN. VE TİC. A.Ş

TEKSTİL VE HAMMADDELERİ

1

İPTEKS TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

TEKSTİL VE HAMMADDELERİ

3

ADIM TEKSTİL SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

HALI

1

ZENOVA CARPET TEKS. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

HALI

2

BARİDA HALI TEKSTİL SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ.

MEYVE SEBZE MAMÜLLERİ

2

ELMA-SU PUCCİNELLİ ELMATAŞ MEY.SEB.DEĞ.ÖZÜ VE SUL.SAN.VE TİC.A.Ş

KURU MEYVE VE MAMÜLLERİ

2

BEŞLER KURUYEMİŞ VE GIDA MAD.İML.VE PAZ.TİC. A.Ş.

FINDIK VE MAMÜLLERİ

3

BEŞLER KURUYEMİŞ VE GIDA MAD.İML.VE PAZ.TİC. A.Ş.

AĞAÇ MAMÜLLERİ VE ORMAN ÜRÜNLERİ

3

ORMA ORMAN MAHSÜLLERİ İNTEGRE SAN. VE TİC. A.Ş.

TEKSTİL VE HAMMADDELERİ

2

ISPARTA MENSUCAT SAN. TİC. A.Ş.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap