BAKA Sektör Toplantıları Kozmetik Sektörüyle Devam Etti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAKA Sektör Toplantıları Kozmetik Sektörüyle Devam Etti
Haberin Tarihi: 16.12.2022 11:30:21 - Okunma Sayısı:490 defa okundu.

Vali Baruş: "Aromatik bitkilerin Isparta ekonomisine katkısını artırabilmek için elimizden gelen çabayı göstermek zorundayız”.

BAKA Sektör Toplantıları Kozmetik Sektörüyle Devam Etti

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) Kamu-Sanayi iş birliğini sağlamak üzere yürüttüğü çalışmalar kapsamında gerçekleşen Sektörel İstişare Toplantıları ‘Kozmetik Sektörü’ ile devam etti. Sektör buluşmalarının 4.’sü olan toplantıda sektör temsilcileri, Vali Aydın Baruş başkanlığındaki heyette bulunan BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler ve ilgili il müdürlerine talep ve önerilerini iletme fırsatı buldular.

Toplantı öncesi yaptığı konuşmada kozmetiğin Isparta’daki geçmişinin 100 yıldan daha uzun bir süre olduğunu belirten Vali Baruş “Kozmetik sektörü ilimiz için zaten çok önemli bir sektör. Isparta bugün gülün ana vatanı olarak biliniyor. Isparta 100 yılı aşkın süredir gül yağı üretimi yapan bir şehir, yani kozmetik sektörüyle tanışıklığı eskiye dayanıyor. Bugün gülün yanında lavanta ve diğer aromatik bitkiler konusunda da hakikaten Türkiye’de en iyi, en çeşitli üretimin gerçekleştirildiği şehirlerden birisi. Bizim doğamız, ikilimiz, aromatik bitkilerin verimli bir şekilde yetiştirilmesi ve çeşitliliğinin sağlanmasına son derece uygun bir yapıya sahip. Bu noktada elimizdeki bu varlığı, kıymeti iyi değerlendirmemiz lazım. Onun için de aromatik bitkilerin Isparta ekonomisine katkısını artırabilmek için elimizden gelen çabayı göstermek zorundayız” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap