Habertürk ve Beingurme Program Yapımcısı /Sunucusu Asuman Kerkez, Geleceğin Aşçıları İle Buluştu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Habertürk ve Beingurme Program Yapımcısı /Sunucusu Asuman Kerkez,  Geleceğin Aşçıları İle Buluştu
Haberin Tarihi: 22.12.2022 14:52:25 - Okunma Sayısı:1545 defa okundu.

Öğr. Gör. Asuman Kerkez’in sunumuyla “Anadolu’dan Dünyaya Armağan Bulgurun Hikayesi” söyleşisi gerçekleşti.

Habertürk ve Beingurme Program Yapımcısı /Sunucusu Asuman Kerkez,

GELECEĞİN AŞÇILARI İLE BULUŞTU

 

ISUBÜ Isparta MYO ve Yalvaç MYO Aşçılık programlarının organize ettiği ve Duru Bulgurun sponsor olduğu seminer için Isparta’ya gelen Habertürk ve Beingurme program yapımcısı/sunucusu Akademisyen Asuman Kerkez, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal’ı makamında ziyaret etti. Rektör Çatal, eğitime vermiş olduğu katkılardan dolayı Asuman Kerkez’e Teşekkür Belgesi takdim etti.

Duru Bulgurun sponsorluğunda TV yapımcısı, program sunucusu Öğr. Gör. Asuman Kerkez’in sunumuyla “Anadolu’dan Dünyaya Armağan Bulgurun Hikayesi” söyleşisi gerçekleşti.

ISUBÜ Aşçılık Programı öğrencileri, Duru Bulgur sponsorluğunda Anadolu’nun dünyaya mirası olan Bulgurun Hikayesini Beingurme ve Habertürk Tadında Hikayeler program yapımcısı Öğretim Görevlisi Asuman Kerkez’den dinledi. Seminer geleceğin aşçılarına Anadolu’nun güçlü ürünü olan ve dünyanın temel ihtiyaç maddesi buğdayın besin zincirindeki yerinin önemi vurgulanarak, sağlık açısından yemeklerde tercih unsuru olmasının önemi vurgulandı.

Bulgurun tarihi, üretimi ve hangi ürünlerle kullanılabileceği konularına değinilen söyleşide, soru cevap etkinliği düzenlendi ve doğru cevaplar veren öğrencilere “Tarihinden Tarifine Bulgur” kitabı hediye edildi. Etkinlik Yalvaç Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Halit Toptaş’ın Kerkez’e plaket ve çiçek takdimiyle sonlandırıldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap