Mehmet Cilbiz’in Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Mehmet Cilbiz’in Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı
Haberin Tarihi: 31.12.2022 10:13:53 - Okunma Sayısı:1545 defa okundu.

Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Avlama Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Cilbiz’ın “Yılan Balığı Avcılığında Pinter Seçiciliği ve Geliştirilmesi Üzerine Bazı Modifikasyonlar” başlıklı projesi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 2022 yılı 2. döneminde 1001 programı kapsamında destek kapsamına alındı.

Mehmet Cilbiz’in Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı

"1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2022 yılı 2. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB)’na önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı.

2022 yılı 2. döneminde 1001 programı kapsamında sunulan 1442 proje önerisinden 1351’i bilimsel değerlendirmeye alınmış ve yapılan değerlendirme sonucunda 240 proje önerisinin desteklenmesine, 152 proje önerisi ile de bir sonraki dönemi beklemeden 20 Ocak 2023 tarihine kadar başvuru yapılabilmesine karar verildi.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Avlama Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Cilbiz’ın “Yılan Balığı Avcılığında Pinter Seçiciliği ve Geliştirilmesi Üzerine Bazı Modifikasyonlar” başlıklı projesi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 2022 yılı 2. döneminde 1001 programı kapsamında destek kapsamına alındı.

Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü Avlama Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Cilbiz, “Proje ile doğal stokları önemli ölçüde zarar görmüş olan ve uluslararası koruma statüsünde olan Avrupa Yılan Balığının avcılığında kullanılmak üzere, boy seçiciliği yüksek modern bir pinter geliştirilmesi ve dolayısı ile türün doğal stoklarının korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amaçlanmaktadır.” dedi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap