ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Haberin Tarihi: 8.3.2023 10:49:59 - Okunma Sayısı:1238 defa okundu.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Rektör Çatal şunları söyledi:

“Ülkemizde kadınlara sosyal, kültürel, siyasi ve ekonomik haklar tanınması, kadın-erkek eşitliğinin vurgulanması Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemindeki modernleşme süreciyle başlamış, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyetimizle birlikte önemli bir ivme kazanmıştır. Medeni Kanun’un kabulü, kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınması ile Türk kadını, modernleşme adına tüm sorumlulukları alarak gerekli mücadeleyi gerçekleştirmiş, aydınlık nesillerin inşasında önemli rol üstlenmiştir. Türk kadınının azmi, mücadelesi, başarısı ve yetkinliği tüm dünya kadınlarına ilham kaynağı olmuştur.

Eğitimli, bilinçli ve kalkınmış bir toplumun; yaşamın her alanında sevgi, hoşgörü, fedakârlık ve üretkenliğiyle var olan, yetiştirdiği nesiller ve ürettiği değerlerle geleceği şekillendiren kadınların varlığıyla mümkün olabileceğini düşünmekteyiz. Bu doğrultuda Üniversitemiz evrensel ve milli değerler ışığında çağın gereksinimlerine uygun eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürütürken kadına saygı kültürünü ve fırsat eşitliğini savunan yaklaşımıyla sosyal yaşama rehberlik etmek amacındadır. Bununla birlikte tüm çalışanları ve öğrencileri için kişisel, akademik ve entelektüel gelişimi aynı nispette destekleyerek ayrımcılığın karşısında yer almaktadır.

Bu vesileyle başta şehit ve gazilerimizin anneleri olmak üzere tüm kadınların, Üniversitemizin kurumsal gelişimine büyük katkıları olan kadın akademisyenlerimizin, kadın personellerimizin ve öğrencilerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.”

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap