Tüm Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız: "Emeklilerimizi Kimse Göz Ardı Etmesin"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Tüm Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız:  "Emeklilerimizi Kimse Göz Ardı Etmesin"
Haberin Tarihi: 29.3.2023 15:04:42 - Okunma Sayısı:492 defa okundu.

Tüm Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız: "En düşük emekli maaşının 7.500 Liraya çıkarılması düşük maaş alanları mutlu etmiştir ama bunun üzeri aylık alan emeklilerinde hakları korunmalıdır." dedi.

Tüm Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız:

"EMEKLİLERİMİZİ KİMSE GÖZ ARDI ETMESİN"

                Tüm Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız: "En düşük emekli maaşının 7.500 Liraya çıkarılması düşük maaş alanları mutlu etmiştir ama bunun üzeri aylık alan emeklilerinde hakları korunmalıdır. Mali hakların biran evvel düzeltilerek yatırmış olduğu prim gün sayısına göre ve prim tutarına göre maaşlarında artış yapılmalıdır." dedi.

                Tüm Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız, konu ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada;

                   "Alt Grup basamaktan emekli aylığı alan emeklilere yapılan zam oranı yeterli olmamakla birlikte bir nebze sevindirici olmuştur.  Fakat bu yapılan seyyanen zam Emekli ayrımı yapılmadan 7.500 TL nin üzerinde maaş alan emeklilerimize ve çalışanlarda dahil olmak üzere Herkese 2.000 TL zam ve  en 5.000 TL. Bayram ikramiyesi verilmeliydi.  Toplu görüşme masalarında temsil hakkı bulunmayan emeklilerimizin Sosyal devlet payından hakkına düşen paydada ayrım yapılmamalıydı. İnşallah kısa zamanda  bu sıkıntı aşılır ve her emeklinin gönlüne dokunulur.  Ülkemizin şu zor şartlarını hepimiz çekmekteyiz ve yaşamaktayız. İsteğimiz ülkemizde zorları yaşayan emeklilerimizin biran evvel intibak yasasının çıkartılarak seyyanen zamlarla değil hakkettikleri oranda maaş almaları ve yapılan iyileştirmelerin de aynı oranda yansımasını, 3600 Ek göstergenin herkese yansıtılması özellikle eşi çalışmayan Emeklilerimize mutlaka "eş parası"nın da verilmesini istiyoruz. Toplu görüşme masalarında  kendilerinin de mutlaka temsil edilmesini ve sendika hakkı istiyoruz.

                    Emeklilerimizi kimse göz ardı etmemelidirler. 13 Milyon emekli 2 milyon 500 bin dul ve yetim, 1 milyon 500  bin EYT'li kişiler bu ülkenin temel taşı; Bir ülkenin Yaşlısı ve emeklisi bu ülke için gençliğini gücünü harcamış kabuğuna çekilmiş insanlar değil, baştacı  olarak tutulması gereken bir toplumdur, hatırlanan, hatırlandığını hisseden, gönlüne dokunulan insanlarız.

                    Asla haklarının dışında herhangi bir talepleri yoktur.  Eşit davranılması bir an evvel bu yanlıştan dönülmesi Emeklilerimizin talepleri karşılanmış olur.  Sayın Cumhurbaşkanımızdan haklı talebimizdir." ifadelerini kullandı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap