ISUBÜ’NÜN “ERASMUS+ İLE EKOTURİZM” KA130 PROJESİ AKREDİTE OLDU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISUBÜ’NÜN “ERASMUS+ İLE EKOTURİZM” KA130 PROJESİ AKREDİTE OLDU
Haberin Tarihi: 25.4.2023 10:18:48 - Okunma Sayısı:1447 defa okundu.

Prof. Dr. Ömer Kürşad Tüfekci koordinatörlüğünde önerilen “Erasmus+ ile Ekoturizm” konsorsiyum projesi destek almaya hak kazandı.

ISUBÜ’NÜN “ERASMUS+ İLE EKOTURİZM” KA130 PROJESİ AKREDİTE OLDU

2023 Dönemi Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu (KA130) başvuru sonuçları açıklandı. Erasmus+ Programı kapsamında hareketlilik faaliyeti gerçekleştirme amacı ile Ulusal Ajansa yapılan “Yükseköğretim Hareketlilik Konsorsiyumu Akreditasyonu” başvurularının değerlendirme süreci tamamlandı.Toplam 23 başvurudan 22 adeti uygunluk değerlendirmesinden geçmiş, 4 proje kalite değerlendirmesi neticesinde başarılı bulunarak akredite olmuştur. Bu kapsamda Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) adına Prof. Dr. Ömer Kürşad Tüfekci koordinatörlüğünde önerilen “Erasmus+ ile Ekoturizm” konsorsiyum projesi destek almaya hak kazandı.

Proje kapsamında Doç. Dr. Tuna Akçay koordinatörlüğünde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Doç. Dr. Mehmet Bahar koordinatörlüğünde Kapadokya Üniversitesi ve Ülkay Atmaca koordinatörlüğünde Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Üniversitemizin konsorsiyum ortağı oldular. Konsorsiyumun temel amacı sürdürülebilir turizm anlayışının yaygınlaştırılmasına yönelik ekoturizm konusunda farkındalık oluşturmaktır. Bu çerçevede turizm ile ilgili fakülte ve meslek yüksekokullarının öğrencilerinin tecrübe kazanması hedefiyle öğrenci staj hareketliliklerinin gerçekleştirilmesine ve üniversitemiz çalışanlarının tecrübe paylaşımı ve işbirlikleri tesis edebilmesine yönelik ders verme ve eğitim alma hareketliliği öngörülmektedir. Akreditasyon sürecini başarı ile tamamlayan üniversiteler için hibe tahsisatı, söz konusu faaliyet için Ulusal Ajansa ayrılan bütçe çerçevesinde yapılacak.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap