CHP Isparta Milletvekili Adayı Hatice Yıldız Kadın, Aile Ve Gençlik Politikalarını Anlattı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP Isparta Milletvekili Adayı Hatice Yıldız  Kadın, Aile Ve Gençlik Politikalarını Anlattı
Haberin Tarihi: 2.5.2023 15:47:43 - Okunma Sayısı:1021 defa okundu.

CHP Isparta Milletvekili Adayı Hatice Yıldız, Gün Başlıyor programında kadın, aile ve gençlik politikalarını anlattı.

CHP Isparta Milletvekili Adayı Hatice Yıldız

KADIN, AİLE VE GENÇLİK POLİTİKALARINI ANLATTI

 

CHP Isparta Milletvekili Adayı Hatice Yıldız, Gün Başlıyor programında kadın, aile ve gençlik politikalarını anlattı. Kamuoyunda “CHP iktidara gelince sosyal destekler kesilecek” algısı yaratılmaya çalışıldığını kaydeden Yıldız, “Biz her evde bereket istiyoruz. Aile, kadın ve gençlik en önemli başlıklarımız arasında. Sosyal destekler katlanarak devam edecek” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Adayları Yalım Halıcı ve Hatice Yıldız, Kanal32 Televizyonu’nda yayınlanan Gün Başlıyor Programında gazeteciler Ruzin Azerhan ve Bora Tüfekli’nin canlı yayın konuğu oldu.

Milletvekili Adayı Hatice Yıldız, Isparta siyasetinin gülen yüzü ve birleştirici gücü olmak için siyaset sahnesinde yer aldığını belirterek “Siyasetin içinde doğmuş, siyaset sofrasında büyümüş bir insanım aslında. İnsanlara bir umut olabilmek adına, Isparta’da keyifli bir siyaset yapmak adına yola çıktım. Isparta siyasetinin gülen yüzü, birleştirici bir gücü olmak istiyorum. Dedem gençlik kollarında siyasete başlamış. İl Genel Meclisi üyeliği yaptı. Babam örgütlenmeden sorumlu başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Gurur duyduğum bir ailem var” diye konuştu.

Aile kavramına büyük önem verdiklerinin altını çizen Yıldız, “Aile bizi biz yapan bir kurum. Önemsediğimiz bir konu. Sosyal yardımlar kesilecek mi? Diye bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Aksine biz sosyal politikaları geliştireceğiz. Aile Destekleri Sigortası projemiz var. Gelecek nesillere aktarılacak bir mirastır bu proje. İhtiyacı olan, asgari ücretin altında gelir düzeyi olan ailelerin gelir düzeyini en az asgari ücret seviyesine çıkaracağız. Dünyada örnekleri var. Bu mümkün. Bunu yaparken de bir elin verdiğini diğer el görmeyecek” dedi.

Aile Destekleri Sigortası projesinin kadını koruyan bir proje olduğunu ifade eden Yıldız, “Yürürlüğe girmesiyle kişi, doğumundan ölümüne kadar sosyal devletin güvencesine kavuşacaktır. Aile Destekleri Sigortası, asgari ücretin altında geliri olan veya hiç geliri olmayan bütün aileleri kapsıyor” bilgisini verdi.

CHP Milletvekili Adayı Hatice Yıldız, “Her evde bereket istiyoruz. Her evde barış istiyoruz. Bunu sağlamanın yolu herkese ekonomik güvence, her aileye ekonomik güvence. Bu sigorta dalı bunu sağlıyor. Bize inanın ve güvenin. Biz bunu mutlaka yapacağız” dedi.

Çalışan kadınlarla da ilgili projelerden söz eden Yıldız, “Çalışan kadınların en önemli sorunlarından birisi çocuk bakımı. Çocuk kreşlerinin sayılarını artıracağız ve kreş hizmetine erişimi sıfır sorunla sağlayacağız. Bu sadece çalışan kadının elini rahatlatmak için değil, aynı zamanda çocuklarımızın nitelikli bir eğitim alması açısından da hayati önem yaşıyor” dedi.

Yıldız, “Yine tarımsal alanda çalışan kadınlarımızın sosyal güvencelerini tam anlamıyla sağlamamız gerekiyor. Bu konuda da yine hem genel merkezimizin, hem millet ittifakının hem de bizim Isparta özelinde projelerimiz var” diye konuştu.

Açıklamalarında kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda da değerlendirmeler yapan CHP Milletvekili Adayı Hatice Yıldız, “Kadına yönelik şiddetle ilgili toplumsal mücadele perspektifi sergileyeceğiz. İstanbul Sözleşmesine 24 saat içerisinde katılacağız. Sadece şiddete uğrayan kadınla ilgili değil, şiddet gösterenle ilgili de topluma kazandırma çalışmaları içerisinde olacağız. Önleyici ve kazanıcı bir yaklaşıma önem veriyoruz” dedi.

Gençlerin bu ülkenin aydınlık yüzleri olduğunu dile getiren Yıldız, “Gençliğimize güveniyoruz. Gençlerimizin geleceğe güvenle bakabilmesi gerekiyor. Bunu sağlayamadan sağlam temeller üzerine bir politika, bir yönetim inşa edemeyiz. Gençlerimizin sorunlarını çözeceğiz. Isparta’da üniversite öğrencilerinin daha konforlu ve ucuz bir ulaşım talebi var. Çok şey mi istiyor gençlerimiz. Sosyal bir hayat istiyorlar, mezun olduktan sonra alanlarında istihdam edilmek istiyorlar. Çok şey mi istiyorlar. Bunları sağlayacağız gençlerimize” şeklinde konuştu.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap