Milletvekili Cesur: “Bir Numaralı Meselemiz Eğirdir Gölü’dür"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Milletvekili Cesur: “Bir Numaralı Meselemiz Eğirdir Gölü’dür"
Haberin Tarihi: 2.5.2023 18:01:01 - Okunma Sayısı:1257 defa okundu.

İYİ Parti Isparta Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Dr. Aylin Cesur, Gazetemiz Akın’a Eğirdir Gölü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

MİLLETVEKİLİ CESUR:

“BİR NUMARALI MESELEMİZ EĞİRDİR GÖLÜ’DÜR"

            İYİ Parti Isparta Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Dr. Aylin Cesur, Gazetemiz Akın’a Eğirdir Gölü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

            Eğirdir Gölü için yapılan çalışmaların yarım yamalak yapıldığını ifade eden Milletvekili Cesur, “İktidara geldiğimizde ilk işimiz Eğirdir Gölü’nü kurtarmak olacak" dedi.

            Seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren  İYİ Parti Isparta Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Dr. Aylin Cesur, bugün Eğirdir’e gelerek göl kıyısında Eğirdir Gölü ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Cesur, " Isparta’da ben varım, hizmet ediyorum diyen birinin, bu gölü mahrum bırakması kabul edilemez. Gelen giden iktidarlar yapabilmeli. Yapmayanı sandıkta, demokrasiyle millet göndermeli. Isparta halkı bizi iktidara getirecek. Öyle görüyor ve  hissediyorum. Bütün sahadaki talep bu." diye konuştu.

            EĞİRDİR GÖLÜ SAHİPSİZ

            Milletvekili Aylin Cesur şunları ifade etti: “…Maalesef Eğirdir Gölü sahipsiz. Her şey sahipsiz. Sarıidris’ten geliyorum. Sarıidris halkı sahipsiz. Yapılan yollar paramparça. Oradaki vatandaşın şikayeti, Türk köylüsü ve çiftçisi perişan. Bunun içerisinde engellisi perişan. Evladının engelli maşının kesildiğini söyleyen anne perişan. Bütün bunların tamamı içerisinde yarınlara kaygıyla bakan bir Isparta var. Dereboğazı yolunu ölmeden görecek miyim? diyen kardeşlerim var.

            VATANDAŞ EĞİRDİR GÖLÜ'NÜ KURTARIN DİYOR

            Sarıidris’ten bütün talepleri aldım ve Eğirdir’e geldim.. Isparta’nın derdini günlerdir konuşuyoruz. Bütün bunların içerisinde iki ortak dilek ve talep var. Bir tanesi kurtarın bizi, diğeri de Eğirdir Gölü. Vatandaşlarımız Eğirdir Gölü’nü kurtarın diyor. Isparta halkı bu kadar sıkıntıya düşürülmüş. Buna duyarsız kalmak nasıl bir şeydir? Göl ne zamandır bu kadar sahipsiz kalır bilmiyorum.

            VERDİĞİM ÖNERGELER REDEDİLDİ

            5 yıldır verdiğim önergeler reddedildi. Gelin Gölü temizleyelim, gelin kapalı devre sulama sistemlerini yapalım, gelin Aksu deresinden, Karaköy’den yararlanalım dedim, kimse oralı olmadı. Kemerköprü’ye iş makinesi getirdiniz üç gün beş gün kaldı gitti nerdesiniz hemşerim. Yapacaktınız ne oldu diyen benim. Verdiğim soru önergelerine cevap alamadım. Türkiye Büyük Millet Meclisine verdiğim önergeler reddedildi. Isparta’nın 4 milletvekili var. Sadece İyi Parti ve Aylin Cesur mu var? Elinde gücü olan, devletin yetkilerini kullanan iktidar partisi, neden Isparta halkı için, Eğirdir halkı için kullanmaz da bu güzel Eğirdir Gölü’nü yok olmaya terk eder? Hatta bu seçimlerde görüyoruz, iktidar partisi yetkilerini gayet olmayacak siyasi demokrasi, siyasi ahlaki değerlere yakışmayacak üstelik kendi imkanları için kullanmaktadır.  Bu akıl alan bir durum değil. Ama biz doktorlar zorla mücadele etmek zorundayız.

            EĞİRDİR GÖLÜ’NÜ SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR

            Zoru başarmış, Türkiye’nin her yerine suyu götürmüş, suya ve Isparta’ya sevdalı Süleyman Demirel’in yanında geçen ömrümde, bir numaralı mesele olarak Türk köylüsünün ve çiftçisinin ve kara toprakların suyla buluşmasını, nasıl ayağa kaldırıldığını, nasıl sanayileştiğini, gölden ve havzadan yararlanıldığı vakit neler olduğunu, şu Boğazova’nın bataklıktan kurtarılarak dünyanın en iyi elmasının yetiştiği elma ormanına dönüştüğünü, Isparta’ya, her yere yetecek kadar ekmek olduğunu, aş olduğunu bilen biriyim. İşte bu sevdanın içerisinde bitmeyen, bütün Isparta’ya can olan, kan olan Eğirdir Gölü’nü sahip çıkmamız gerekiyor.

            EĞİRDİR GÖLÜ’NÜ SAHİPLENMEK DURUMUNDAYIM

            Ben Eğirdir sevdalısı Mustafa Cesur’un geliniyim, kızıyım. Babam Mustafa Cesur avukattı, çiftçiydi, gazeteciydi ama bir numaralı Eğirdir Gölü sevdalısıydı. Isparta’yı seven birisinin göle hizmet etmemesi imkansız. Isparta’da ben varım, hizmet ediyorum diyen birinin, bu gölü mahrum bırakması kabul edilemez. İşte ben bu iki babanın yanında geçen yıllarımda onlardan aldığım ve onlardan bize görev olarak muhakkak çok önemli sahip çıkmamız gereken bir varlık olarak Eğirdir Gölü’nü sahiplenmek durumundayım.

            İYİ Parti olarak, genel başkanımız Sayın Meral Akşener iki gün önce Isparta halkına hitap etti. Isparta’nın sorunlarını nasıl çözeceğimizi anlattı. Türk milletine bağlı, Türk milliyetçisi ve Türkiye’nin kalkınma hamlesinin demokrasiden geçtiğini ve Türk köylüsünü ayağa kaldırmaktan geçtiğini  çok iyi bilen genel başkanımız, bir numaralı öncelik olarak 'Eğirdir Gölü’nün kaybolmasına, kurumasına izin vermeyeceğiz. Bizim işimiz' dedi.

            İKTİDAR PARTİSİ SÖZ VERDİ AMA YAPMADI

            Aylin Cesur olarak, Isparta İyi Parti milletvekili olarak sahipliğimiz var. Eğirdir'li olarak sahipliğimiz var. Derhal buranın 7 yılda 3 metre, son üç yılda 1.36 metre, son bir yılda da 46  santimetre kaybeden  ve artık sınıra gelen daha fazla taşıyabilecek gücü olmayan, muhakkak devleti yönetenlerin alması gereken tedbirleri alması gerektiği, akademisyenlerin, her gün hesap yapan su mühendislerinin, Eğirdir sevdalılarının, emeklisi, çalışanlarıyla duyurduğu bütün her şeyi hayata geçirmemiz lazım. Kapalı devre sulama sistemlerini hayata geçirmemiz lazım. Çalışmayan arıtmaların faal duruma getirilmesi lazım. Aksu ve Karaköy’de bulunan suyun Eğirdir Gölü’ne aktarılması lazım. Acil olarak hemen hayata geçirmemiz lazım. Bütün bunların hepsini iktidar partisi söz verdi ama yapmadı. Burada çalıştay düzenlendi. Eğirdir Gölü harika, kurtuluyor diye bir tablo çizdiler. Bu tablo içerisinde tek muhalefet partisi milletvekili olarak çıkıp konuşma yaptım. Bunları bunları yanlış yapıyorsunuz, bunları bunları yapmanız gerekiyor, Üniversite bunu söylüyor, akademisyenler bunları söylüyor, gelin burada organik tarıma geçelim, buradaki vatandaşları hem aç bırakmayalım alt yapıyı kuralım dedim. Eğirdir bir yandan dinlensin nadasa bırakılsın dedim. Yapmadılar. Şimdi hükümeti nadasa bırakma zamanı. Gelen giden iktidarlar yapabilmeli. Yapmayanı sandıkta, demokrasiyle millet göndermeli. Isparta halkı Eğirdir’i sevda yapar kendisine. Isparta halkı sandığa gidecek ve verilen sözleri, Eğirdir Gölü’nü  kurumaya mahkum edenleri cezalandıracak. Ne zamana kadar yapan taaa kii yapan gelip, yapamayan gidinceye kadar. Yapan gelecek, biz yapacağız diyoruz. Bizi getirdiği zaman yapamazsak bizi de gönderecek. Gelen ve giden iktidarlarla millet için, milletin kaynaklarını millete ayıran bir sistem devam edecek. Biz o sistemin parçasıyız. Biz bir yolun yolcusuyuz, bu İyi yola bütün Eğirdir halkını, bizi dinleyenleri bizimle ortak sevdaya kapılanları ortak olmaya davet ediyorum. Söz veriyorum bir numaralı meselemiz Eğirdir Gölü’dür. Kalbimizdir, Eğirdir Gölü’nün yok olmasına asla izin vermeyeceğiz. 21 yıldır iktidar olanlar ne Eğirdir için, ne Beyşehir Gölü için, ne Salda Gölü için yapması gerekenleri yapmadı. Bütün bunların yapılması için vicdan sahibi yöneticilere ihtiyaç var. O yüzden hiç kimse kararıp kalmasın. Eğirdir Gölü’nü hiçbir yere bırakmayız. Eğirdir halkını başımızın üstüne alarak, Eğirdir sevdalısı akademisyenleri, gazetecileri ve bu işe gönül verenleri bir masanın başına alıp devletin kaynaklarının doğru yönde akıtılmasını sağlayıp Eğirdir Gölünü derhal kurtaracağız. Çok az kaldı. Ayın 14’ünden sonra buluşmak üzere.”

-EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap