İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur Gelendost’ta Konuştu:

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur Gelendost’ta Konuştu:
Haberin Tarihi: 3.5.2023 17:36:29 - Okunma Sayısı:1220 defa okundu.

Cesur: "Elmayı Biz Tescillendireceğiz"

İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur Gelendost’ta Konuştu:

ELMAYI BİZ TESCİLLENDİRECEĞİZ


İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur’un seçim çalışmalarında hızına yetişilmiyor. Bir güne sığdırdığı birçok ilçe, köy ve kasabada seçim gezileri yapan Cesur, sabahtan Sarıidris’te Pazar esnafını gezdi, kahvehane toplantısında halkla buluştu. Daha sonra Eğirdir’e gelen Cesur, kurumaya yüz tutmuş Eğirdir Gölü’ne dikkat çekti, yapılması gerekenleri sıraladı. Ardından Gelendost’a geçerek esnafı ziyaret etti, Afşar, Yaka ve Yeşilköy’de vatandaşlarla bir araya geldi.
14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerine az bir süre kaldı. Seçim sürecinde sahanın en aktif isimlerinden olan İYİ Parti Isparta Milletvekili, 28. Dönem Milletvekili Adayı Aylin Cesur, çalışmalarına ara vermiyor. Seçim hazırlıkları başladığı günden bu yana sabah 10.00’da başlattığı programları gecenin geç saatlerinde sonlandırıyor. Bu süreçte sıkılmadık el, değmedik yürek bırakmayan Cesur, dün de Sarıidris ve Eğirdir’in ardından Gelendost’a hareket etti. Önce soğuk hava deposunda çalışanlarla buluştu, ardından ilçe merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Afşar, Yaka ve Yeşilköy ziyaretiyle günü tamamladı.

CESUR: GELENDOST ELMASINI TESCİLLENDİRECEĞİZ

Gelendost ve Eğirdir’de üretilen elmanın kalite ve aroma bakımından dünya standartlarının üzerinde olduğunu vurgulayan, ancak girdi maliyetleri nedeniyle üreticinin kazancının artması gerekirken düştüğünü belirten Milletvekili Cesur, elmaya değer katacak gerekli girişimlerde bulunacaklarını söyledi.
Cesur, “Gelendost’ta kadınlara çok önemli görev düşüyor. Kaderine sahip çıkacaklar. Burada ekonomik döngü sağlıyor ve en önemlisi de istihdama katkıda bulunuyor. Özellikle kadın istihdamını çok önemsiyoruz. Bugün Gelendost elması hala tescillenmedi. Elmanın tescili için 2012’de başvuruldu ancak hala daha onaylanmadı. Ama ben sözünü veriyorum; inşallah elmanın tescilini biz yapacağız. 5 senedir elmacılığa gönül verenlerin yanındayım. Bugün Isparta’da hele hele milletvekili olan birinin elmayı sahiplenmemesi günahtır. 5 yıldır elmayla ilgili yaptığım çalışmaları reddetmeyi sorumsuzluk sayıyorum. Elmayı başta ülkemiz olmak üzere dünya piyasasında hak ettiği noktaya getireceğiz ve üreticimiz de hak ettiğinin karşılığını fazlasıyla alacak.” dedi.

TÜRKİYE’NİN KALKINMASINA ÖNCÜLÜK EDECEĞİZ!

Süleyman Demirel Havalimanını yaş meyve sebze için kargo taşımacılığına açacaklarını belirten Cesur, “Elma üreticisine, çiftçiye bu kadar arkasını dönen bir hükümet daha olmadı. 21 yıldır sabrediyorsunuz, 5 yıl önceki fiyatlarla şimdikini karşılaştırıyorsunuz. Her şey 15-20 kat pahalılaşmış. Ama sizin girdileriniz bu kadar fazlayken kazancınız artmamış. Hakkınız olan yüzde 1’i vermemişler. Kanun teklifleri verdim, borçları yapılandıralım, faizlerini silelim diye önergeler verdim ama oralı olmadılar. Biz İYİ Parti olarak tarımsal kalkınmayı başlatarak Türkiye’nin kalkınmasına öncülük edeceğiz. Kapalı devre sulama sistemini biran evvel halledeceğiz. Doğalgazın ilçeye getirilmesi için çok uğraştım, önergeler verdim, artık geliyor ama eksik ve geç. Tüm ilçeye verilmeli. Bunu yapmaya kararlıyız. Evlatlarımız bugün yaşadığı toprakları terk etmek zorunda kalmayacak. Okuyacaklar, ziraat mühendisleri olacaklar, veteriner olacaklar tekrar buralara gelip ekmeğini kazanacak, yaşadığı bölgeyi kalkındıracak. İşte bizim hedefimiz budur. Umutsuzluğa düşmüş insanlarımızı mutlu etmek, refah payını yükseltmek, yaşam koşullarını daha iyi hale getirmektir.” diye konuştu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap