MİLLETVEKİLİ ADAYI OSMAN ZABUN PROJELERİNİ ANLATTI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MİLLETVEKİLİ ADAYI OSMAN ZABUN PROJELERİNİ ANLATTI
Haberin Tarihi: 9.5.2023 13:54:55 - Okunma Sayısı:1024 defa okundu.

AK Parti Isparta Milletvekili Adayı Osman Zabun Isparta’ya ilişkin önemli bir projesini ilk kez Gün Başlıyor programında açıkladı.

MİLLETVEKİLİ ADAYI OSMAN ZABUN PROJELERİNİ ANLATTI

AK Parti Isparta Milletvekili Adayı Osman Zabun Isparta’ya ilişkin önemli bir projesini ilk kez Gün Başlıyor programında açıkladı. Isparta’yı E-Ticaret ve Yazılım teknolojileri konusunda önemli bir merkez haline getireceklerini kaydeden Zabun, “Gençlerimize bütün imkanları sunarak bir E Ticaret ve Yazılım Merkezi kuracağız” dedi. Proje sayesinde, gençler sıfır maliyetle uluslararası ticarette söz sahibi olabilecek.

AK Parti Isparta Milletvekili Adayı Osman Zabun, Kanal32 ekranlarının ilgiyle izlenen programı Gün Başlıyor’da Ruzin Azerhan ve Bora Tüfekli’nin canlı yayın konuğu oldu.

Yaklaşan seçimlerle ilgili olarak Isparta’yla ilgili büyük bir projeyi de ilk kez Gün Başlıyor’da açıklayan  Zabun, gençlere sağlayacakları bir imkanla gençlerin uluslararası ticarette söz sahibi olacağını söyledi.

Tüm dünyada hızla gelişen E-Ticaret ve Yazılım konusunda Isparta’yı önemli bir merkez haline getireceklerinin altını çizen Zabun, “Hazırladığımız proje ile Isparta E-Ticaret ve Yazılım konusunda ciddi bir merkez haline gelecek. Isparta E-Ticaret ve Yazılım Kampusu oluşturacağız. Belediyemiz ve Bakanlıklarımızla işbirliği halinde hayata geçireceğimiz projede Gençlerimize sıfır maliyetle imkan sağlayacağız. Ofislerini, malzemelerini, bilgisayarlarını, güçlü internet altyapısını biz sağlayacağız. Sıfır maliyetle işin başına geçecekler. E-Ticaret ve Yazılım alanında çalışacaklar. Gençlerimize 3 yıl şans vereceğiz. 3 yılın sonunda büyüyecekler ve kendi ofislerini, kendi imkanlarını kazanmış olarak yeni açılımlar yapacaklar. Dünya yazılım ve E-Ticaret konusunda hızla ilerliyor. Biz bunu ilerlemeyi Isparta’da yakalayacağız. Yine yapay zeka da bu proje içerisinde değerlendirilebilir. Yapay zeka, yazılım ve E-Ticaret üçgeninde Isparta önemli bir merkez haline gelecek. Bu önemli ve kapsamlı bir proje olarak önümüzde duruyor. İnşallah kısa sürede hayata geçireceğiz” dedi.

Öte yandan çeşitli verilere göre 2022 yılı itibarıyla yurt içinde e-ticaret hacmi bir önceki yıla göre yüzde 109 artışla 800,7 milyar lira oldu. Aynı dönemde sipariş adedi yüzde 43 artış ile 3 milyar 347 milyondan 4 milyar 787 milyona yükseldi. Bu dönemde perakende e-ticaret hacmi 458 milyar lira olarak gerçekleşti. 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap