“İstikrar Devam Etmeli, Reis Tekrar Seçilmelidir”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,“İstikrar Devam Etmeli,  Reis Tekrar Seçilmelidir”
Haberin Tarihi: 26.5.2023 16:13:46 - Okunma Sayısı:1084 defa okundu.

28.Dönem Bağımsız Isparta Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir: “İstikrar Devam Etmeli, Reis Tekrar Seçilmelidir” dedi.

“İSTİKRAR DEVAM ETMELİ,

REİS TEKRAR SEÇİLMELİDİR”

Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur ittifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a destek veren 28.Dönem Bağımsız Isparta Milletvekili Adayı Mustafa Aydemir, “Biz diyoruz ki; seçim sonucu 14 Mayısta belli olmuştur. Maceraya gerek yoktur. istikrarın bozulmasına gerek yoktur. Cumhur ittifakı devam etmelidir. Reis devam etmelidir. Ama yeri geldiğinde tabiî ki yapıcı eleştirileri yaparız, eksiği gediği, hatalarını önlerine koyarız” dedi.

28'nci Dönem Isparta Bağımsız milletvekili adayı Mustafa Aydemir, 28 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimleri öncesi yaptığı yazılı açıklamada, desteğinin Cumhur ittifakından yana olduğunu belirtti. Aydemir yaptığı açıklamada, seçim kampanyası boyunca sıkça dile getirdiği YEŞİL ISPARTA projesinin siyaset üstü bir proje olduğunu belirterek şunları dile getirdi:

“ Biz projemizi bir kitap haline getirip bastırarak gündemde tutmaya devam edeceğiz. YEŞİL ISPARTA projemizin Isparta’mız ve ülkemiz için gerçek bir Türkiye Yüzyılı projesi olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum.

Aydemir, Biz projemizi yeteri kadar duyuramadık buna zaman ve zemin yeterli olmadı maalesef ülkemizdeki seçim sürecine çeşitli çevrelerden bu kadar müdahil olunması ve partilerin uyguladığı seçim stratejisi neticesinde seçmen kitlesi keskin şekilde kutuplaştırıldı. Plan ve projeden ziyade beka konusu ön plana çıkarıldı. Diğer tarafta iktidar gitsin de gerisi sonra düşünülür gibi bir hava estirildi. Bu ortamda gidilen seçim sonucunda mecliste ve Isparta vekil dağılımında çokta önemli bir değişiklik olmadı. Bu gergin ortam neticesinde plan ve projeler gündeme bile gelmedi getirilmedi ve olan yine Ispartalıya oldu yine ülkeye oldu. Bu konu ileride enine boyuna değerlendirilir…

GÜÇLÜ İKTİDAR OLMALI İSTİKRAR MUTLAKA DEVAM ETMELİDİR

14 Mayıs 28. Dönem milletvekili seçim sonuçlarına göre Cumhur ittifakı kazanmış Millet İttifakı kaybetmiştir. Cumhurbaşkanlığında ise açık ara fark olmasına rağmen 0,5 puanla ikinci tura kalınmıştır. Yani muhalefet alsında orada da kaybetmiştir. Gerçekler böyledir. Ülkemizde ise iç ve dış sorunlarla baş edebilecek güçlü bir iktidara acilen ihtiyaç vardır. Seçim atmosferi acilen geride bırakılmalıdır.

MACERAYA GEREK YOK

28'nci Dönem Isparta Bağımsız milletvekili adayı Mustafa Aydemir, Bu gerçekler ışığında Millet İttifakı 50+1’i bulsa ne beklenir ki… 8 tane Cumhurbaşkanı yardımcısı bunların her biri ayrı bir dünyanın insanı, 8-10 partinin mensuplarından oluşan Bakanlar kurulu üyeleri ki hepsi ayrı ayrı dünyaların insanları vekil çoğunluğu Cumhur ittifakında olan bir meclis Bu hükümetten başarı beklemek aklımızla alay etmektir.

Biz diyoruz ki; seçim sonucu 14 Mayısta belli olmuştur. Maceraya gerek yoktur. istikrarın bozulmasına gerek yoktur. Cumhur ittifakı devam etmelidir. Reis devam etmelidir. Ama yeri geldiğinde tabiî ki yapıcı eleştirileri yaparız, eksiği gediği, hatalarını önlerine koyarız. Muhalefette; Demokrasiyi önce kendi partilerinde uygulayarak dipten tırnağa yenilenmesini gerçekleştirme fırsatı bulsun ve bir dahaki seçime kadar gerçek bir iktidar alternatifi olduğunu politikaları ile projeleri ile ortaya koysun seçim sonuçları şimdiden ülkemize hayırlı olsun. “           

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap