Havutlu Köyünde 3 Yıl Sonra ‘Yörük Türkmen Şöleni’ Gerçekleşti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Havutlu Köyünde 3 Yıl Sonra  ‘Yörük Türkmen Şöleni’ Gerçekleşti
Haberin Tarihi: 27.6.2023 10:16:51 - Okunma Sayısı:607 defa okundu.

3 yıldır pandemi nedeni le yapılamayan ‘Yörük Türkmen Şöleni’nin Isparta’nın Eğirdir İlçesine bağlı Havutlu Köyünde bu yıl 14’ncüsü düzenlendi.

Havutlu Köyünde 3 Yıl Sonra

‘YÖRÜK TÜRKMEN ŞÖLENİ’ GERÇEKLEŞTİ

 

3 yıldır pandemi nedeni le yapılamayan ‘Yörük Türkmen Şöleni’nin Isparta’nın Eğirdir İlçesine bağlı Havutlu Köyünde bu yıl 14’ncüsü düzenlendi.

Şölene Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Aksu Belediye Başkanı Veli Kahraman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer, Eğirdir Cumhuriyet Savcısı Nusret Baler, Eğirdir İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Türkmen başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

İl Beyi Mustafa Küçükyaman programa katılan misafirlere teşekkür ederek şöleni bugünlere kadar geleneksel hale getirip düzenleyen ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Isparta dışından ve çevre İl ve İlçelerden Yörük-Türkmen Dernek Başkanları ve temsilcilerinin de katıldığı toyda Isparta Belediyesi Mehter Takımı Konseri, Yöresel Oyunlar, develer ile yapılan yörük göçü, çadırlarda tuluk ayranı ile davul ve zurnalar eşliğinde ve ikram edilen yemeklerle ‘Yörük Türkmen Şöleni’ büyük bir coşku ile gerçekleşti.

Günün anısına Kaymakam Adem Çelik ve Protokol üyelerine hediye takdiminde bulunuldu.

Programa uzun yıllardır ülkemizde yörük kültürünü tanıtan ve milyonlarca insana ulaşan Mevlüt Öncel ve ekibi ‘Kültür Kervanı’ Programı da çekimlerini yaparak şölenin tamamından renkli görüntüleri bir çok televizyon kanalında ve youtube kanallarında yayınlayacak.

- Eğirdir Kaymakamlığı

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap