İLÇEMİZE YAZ MEVSİMİ Mİ? YOKSAAA! SİNEK MEVSİMİ Mİ GELDİ ANLAYAMIYORUZ?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İLÇEMİZE YAZ MEVSİMİ Mİ? YOKSAAA! SİNEK MEVSİMİ Mİ GELDİ ANLAYAMIYORUZ?
Haberin Tarihi: 7.7.2023 16:01:07 - Okunma Sayısı:3492 defa okundu.

Havva Mutlucan Yazdı...

İLÇEMİZE YAZ MEVSİMİ Mİ? YOKSAAA!

SİNEK MEVSİMİ Mİ GELDİ ANLAYAMIYORUZ?

İlçemizde ikamet eden aileler Eğirdir’in kıymetini pek bilmeseler de Eğirdir, son yıllarda doğal güzelliğini bizden daha iyi fark eden yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmiştir.

2022 yılında ulusal bir kanalda (atv) çekilip seyircilerin beğenisine sunulan “Gül Masalı” dizisi ile ilçemizin güzelliği, doğa harikası bir yerleşim yeri olduğu bir daha perçinlenmiş, büyük bir halk kesiminin ilgisini çekmeyi başarmıştır.

Bu diziden sonra Eğirdir’imize, ilçemizin güzelliklerini bir de çıplak gözle görmek isteyen yerli ve yabancı turistler adeta akın ettiler.

Şimdiye kadar hiç bu derece alışık olmadığımız yoğun ilgi ile karşılaşmaktayız.

Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de bir iki hafta öncesine kadar serin geçen hava şartları yerini kendini yavaş yavaş gösteren sıcaklıklara bırakmaya başladı.

Okulların da tatile girmesiyle, ilçemizde ki nüfus yoğunluğu artmaya başladı.

Buraya kadar çok güzel…

Ama maalesef son yıllarda vatandaşların ve esnafımızın kâbusu haline gelen sinekler için de sezonun açıldığını büyük bir kaygı ile görmekteyiz.

Akşam saatlerinde balkonda oturamaz, camları açamaz hale geldik.

Esnaf için de aynı sıkıntı başladı. Akşam aydınlatma cihazlarını açamaz duruma geldiler.

Sinek furyası ilçemizde ikamet eden vatandaşlar ve tatil için ilçemize gelen yerli – yabancı turistler için çile haline geldi.

Yaz aylarında, vatandaşlarımızı canından bezdiren Sineklerin yok edilmesi konusunda Kamu Kuruluşlarımız ve Yerel Yönetimlerce kalıcı bir çözüm noktasında işbirliğinin yapılmadığı veya yapılsa da günü kurtarma anlamında çalışma yapıldığı anlaşılmaktadır.

Aslına bakarsanız;

Devletimizin öncelikli görevleri arasında halkımıza sağlıklı bir yaşam hizmeti sunmak yok mu?   

İlçemizde her yıl yaz aylarında sorun haline gelen sinek meselesinin kökünden kurutulması hangi kamu kuruluşunun görevi?

            Sanki okuyucularımın “Tabiiki sinekle mücadele, ilçede ikamet eden vatandaşların huzurlu bir ortamda yaşamalarını sağlamak için Kaymakamlık ve Belediyenin asli görevi.”  dediklerini duyar gibiyim?

            Sinek ile mücadele konusunda Kaymakamlığımız ve Belediyemizin ilgili Bakanlıklarla irtibat kurarak kış aylarından başlayarak mutlaka kalıcı bir çözüm arayışına gitmeleri gerekmez mi?

Saygılarımla...

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    9.7.2023 10:13:44
    Sonunda bu soruna dikkat çeken birisi oldu. Kalıcı bir çözüm şart. Emeğinize sağlık.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    7.7.2023 23:33:00
    Sinek vb. halkın sıhhatine zarar veren amilleri izale görevi UHK ile belediyelere verilmiştir. Dolayısıyla belediyeler; il/ ilçe sağlık müdürlüğü/ halk sağlığı müdürlüğü irtibatı ile onaylı biyosidal ürünler kullanarak bu mücadeleyi yapabilirler. İlçemiz bazında sinek populasyonu artışı dikkat çekicidir. Çevre sağlığı çalışmalarının gözden geçirilmesi ve önlemlerin sıkılaştırılması gerektiği kanaatindeyim. Konuyu gündeme getirdiğiniz ve hassasiyetiniz için teşekkür ederim.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    7.7.2023 18:34:51
    Bu maalesef Eğirdirin kaderi.:((
  • Rumuz
    (Rumuz)
    7.7.2023 18:34:16
    Harika bir konu..
  • Rumuz
    (Rumuz)
    7.7.2023 18:32:00
    Çok mühim bir konuya deginmissiniz.bu maalesef Eğirdirin kaderinde ilan bir sıkıntı...
  • Rumuz
    (Rumuz)
    7.7.2023 17:28:08
    Yıllardır aynı sorun acaba belediye ne iş yapıyor???
  • Rumuz
    (Rumuz)
    7.7.2023 17:20:39
    İlçemizin ağır yarasını dile getirmişsiniz inşallah bir çözüm bulunur sinekle mücadele konusunda
  • Rumuz
    (Rumuz)
    7.7.2023 16:21:12
    Sinek Eğirdirin sorunu malesef. Çekilmeye başladıkça coğalıyormu ne. Mart,Nisan gibi çok iyi ilaçlamalar yapılmalıymış. Antalya,İzmir,İstanbulda aynı sorun var malesef. İlk defa bu yıl Antalya sinekli Antalya oldu. ilaçlayarak yumurtlama dönemleriyle birlikte bolca ilaçlamaları gerek diye biliyorum Bld lere düşüyor..
Yorum Yap