EKREM İMAMOĞLU NE YAPMAK İSTEMEKTE, NEREYE VARMAYA ÇALIŞMAKTADIR?

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EKREM İMAMOĞLU NE YAPMAK İSTEMEKTE, NEREYE VARMAYA ÇALIŞMAKTADIR?
Haberin Tarihi: 14.7.2023 10:26:09 - Okunma Sayısı:24309 defa okundu.

Havva Mutlucan Yazdı...

EKREM İMAMOĞLU NE YAPMAK İSTEMEKTE,

NEREYE VARMAYA ÇALIŞMAKTADIR?

       İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, babasının da etkisiyle, zamanın favori partisi olan Anavatan Partisi gençlik kollarında 1990 yılında bir yıl süreyle  görev yapar.

       2000’li yılların başında siyasi görüş olarak kendini yakın gördüğü CHP’ye yaklaşarak CHP içerisinde aktif rol almaya başlar. Partide yapmış olduğu çalışma ile kendini kabullendirip, 27 Aralık 2009'da yapılan CHP Beylikdüzü İlçe Kongresi'nde ilçe başkanı olur.

       Daha sonra 15 Temmuz 2013'te CHP Beylikdüzü İlçe Başkanlığı görevinden istifa ederek, 2014 Türkiye yerel seçimlerinde CHP'nin Beylikdüzü Belediye Başkanı olur.                               

       Siyasi hayatına veya heyecanına hâkim olamayıp;

       04 Kasım 2019'da yaptığı basın açıklamasında dönemin YSK üyelerine yönelik "ahmak" sözcüğünü kullandığı iddiası yargılanmaya başlar.

       14 Aralık 2022'de mahkeme, İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve TCK’nın 53. maddesi gereğince siyasi yasak kararı verir.

       Yargılama sürecinin ve yargılama sonucunun İmamoğlu’nun siyasi hayatını pek etkilemediği görülür. Öyleki siyasette daha aktifleşme adına 16 Milyon nüfusa sahip Türkiye’nin ve dünyanın gözde şehri İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı görevini ihmal ederek 14-28 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılan seçimlerde kendini gösterme adına şehir şehir gezerek oy toplama yarışına katılır.

       Seçim sonuçlarında Millet İttifakı olarak istenilen başarı alınamayınca, seçimlerin hemen ardından CHP’de “Değişim” talebi adı altında görüş beyan eder. Kemal Kılıçdaroğlu’nun ısrarla öz evladım, İstanbul’da yine seni aday göstereceğim demesine karşın İmamoğlu, “İktidar İçin Değişim Daveti” diye CHP içeresinde kapalı kapılar ardından (Çünkü şimdiye çıkıp resmen ben CHP’de başkan adayımım diyemedi) hareketli günlerin başlamasını sağlamak istese de Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gibi;

       Basını toplayıp Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "değişim" çağrısı yapma cesaretini gösteremez.  

       Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu'dan Ankara'daki CHP Genel Merkezi'ne “Değişim ve Adalet” yürüyüşü başlatır. Yürüyüşünü, partiyi Atatürkçü çizgiye oturtmak ve partiden dışlananlar için gerçekleştirdiğini belirtir. Yürüyüşe destekçileri kapsamında çok sayıda kişi eşlik eder.

       Fakat değişim çağrısını ilk yapan, “Değişim ve Adalet”  naraları atan Ekrem İmamoğlu ortada yok. Ekrem İmamoğlu’nun siyasi davasında haklılığını göstermek için elini taşın altına koyması gerekmez mi?

       Aslında İmamoğlu ve onun destekçileri daha ne yapmak veya hangi makama gelmek istediklerini bilmiyorlar. Acaba ‘üst abilerinden bir talimat mı bekliyorlar’ bilinmez.

       Ekrem İmamoğlu bir taraftan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını bırakmak istemiyor,

       Bir taraftan da CHP’de Başkan olmak istiyor.

       Son söz olarak İmamoğlu ve destekçilerine tavsiyemiz Dimyata Pirince Giderken Evdeki bulgurdan Olmak “ atasözünde anlatılmak istenilen sürece takılmasınlar.

Saygılarımla.

Havva MUTLUCAN

 

 

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    14.7.2023 22:23:55
    Sana ne Akp trolü,kendini bir halt sanan kişi.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    14.7.2023 12:37:50
    😁😁😁
  • Rumuz
    (Rumuz)
    14.7.2023 11:22:46
    İmamoğlu’nu destekleyenler de neden desteklediklerini bilmiyorlar. Kaleminize sağlık, İmamoğlu’nun sinsi gizi sizin asil mürekkebinizde saklanamayacak.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    14.7.2023 11:08:24
    Havva hanım maşallah her telden çalıyorsunuz.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    14.7.2023 10:31:01
    Havva hanım resmen şov yapmaya başladınız
Yorum Yap