Kooperatifçilik Eğitimleri Sürüyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kooperatifçilik Eğitimleri Sürüyor
Haberin Tarihi: 18.7.2023 14:49:01 - Okunma Sayısı:327 defa okundu.

TESKOMB öncülüğünde 6. Bölge ESKKK Birliğine bağlı kooperatiflere mevzuat gereği kooperatifçilik eğitimleri veriliyor.

Kooperatifçilik Eğitimleri Sürüyor

Tural: “Başarımızda Eğitimin Önemi Büyük”

TESKOMB öncülüğünde 6. Bölge ESKKK Birliğine bağlı kooperatiflere mevzuat gereği kooperatifçilik eğitimleri veriliyor. İlki Bölge Birliğine bağlı Antalya bölgesindeki kooperatiflere yönelik geçekleştirilen eğitim toplantılarının ikincisi Isparta’da faaliyet gösteren kooperatifler için düzenlendi. Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, başarıda eğitimin önemine vurgu yaptı. 

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonunda düzenlenen Kooperatifçilik Eğitimi açılış toplantısına Ticaret İl Müdürü Mehmet Akif Ülger, Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, TESKOMB AR-GE Müdürü Uğur Yıldırım, kredi kefalet kooperatiflerinin başkan, yönetim ve denetim kurulu üyeleri katıldı.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından eğitim toplantılarının açılış konuşmasını gerçekleştiren Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, “Düzenlemiş olduğumuz eğitim seminerlerimizde, organizasyonlarımızda ve bütün çalışmalarımızda daima bizlerin yanında olan destek ve katkılarını hiç bir zaman esirgemeyen, Esnaf sanatkarlarımıza ve teşkilatımıza hizmeti hayatının en temel gayesi haline getiren, kooperatifçilik konusunda büyük bir duayen haline gelmiş, TESKOMB Genel Başkanımız Sayın Abdülkadir Akgül’e, kooperatifçilik eğitimlerinin düzenlenmesi sürecinde bizlere değerli katkılarının sunan Isparta Ticaret İl Müdürümüz Sayın Mehmet Akif Ülger’ e ve bizlere bu eğitim seminerini veren eğitimci değerli kardeşim TESKOMB Bölüm Müdürümüz Sayın Uğur Yıldırım’a huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. Bildiğiniz üzere; 1163 Sayılı Kooperatifler Kanununun 55’ inci ve 65’ inci maddelerine istinaden Ticaret Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmeliklerle belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde Kooperatiflerimizin yönetim ve denetim kurulu asil ve yedek üyelerinin seçilmelerini takiben en geç 9 ay içinde “Kooperatifçilik Eğitimini tamamlamaları şarttır” dedi.

EĞİTİMLER SÜRECEK

Bölge Birliği Başkanı Tural, “İlgili kanunlar ve anasözleşme hükümleri çerçevesinde gerek Merkez Birliği (TESKOMB), gerekse Bölge Birliğimiz tarafından sistemli bir şekilde düzenlenen bu eğitimlerin amacı sistemli bir eğitimle kooperatiflerimizin çağın gerektirdiği şartları yakalaması, sağlıklı bir örgüt yapısına kavuşması, işimizin gerektirdiği performans düzeyine ulaşılması ve motivasyonumuzun arttırılmasıdır. Bölge Birliğimizin Türkiye’deki kooperatifler arasında sağladığı bu başarıda eğitimin önemi büyüktür. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk' ün “Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir” sözünü şiar edinen Bölge Birliğimiz tarafından eğitim seminerleri düzenlemeye devam edeceğiz. Ülkemiz ve tüm insanlık âlemi için Yüce Allah’ tan terörden, şiddetten, doğal afetlerden uzak, sağlık, huzur, bolluk ve bereket içerisinde parlak bir gelecek niyaz ediyor, “birlikte rahmet ve bereket vardır.” sözüne binaen birlik ve beraberliğimizin daim kalması temennisi ile Eğitim Seminerimizin hayırlara vesile olmasını diliyor en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

YENİ UYGULAMALAR ANLATILDI

Açılış konuşmasının ardından TESKOMB AR-GE Müdürü Uğur Yıldırım tarafından kredi kefalet kooperatiflerinde yönetim sistemi, genel kurul süreci, denetim, mevzuat değişiklikleri sonrası yeni uygulamalar konularında  bilgilendirme yapıldı.  Kooperatif Eğitim toplantıları Bölge Birliği’ne bağlı Burdur ve Afyonkarahisar kooperatiflerine verilecek eğitimlerle tamamlanacak.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap