Doç. Dr. Mustafa CEYLAN - 1001 Proje başarısı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Doç. Dr. Mustafa CEYLAN - 1001 Proje başarısı
Haberin Tarihi: 9.8.2023 15:58:30 - Okunma Sayısı:965 defa okundu.

"Tıbbi Sülük Yetiştiriciliğinde Görülen Morfolojik Deformasyonların Nedenleri ve Sülüklere Etkilerinin Araştırılması" adlı proje Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye uygun görüldü.

Doç. Dr. Mustafa CEYLAN - 1001 Proje başarısı

ARDEB 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında 2023 yılı 1. döneminde teklif edilen "Tıbbi Sülük Yetiştiriciliğinde Görülen Morfolojik Deformasyonların Nedenleri ve Sülüklere Etkilerinin Araştırılması" adlı proje Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye uygun görüldü.                                                                                      

Proje Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi (ESUF) öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mustafa Ceylan liderliğinde 24 ay süreyle yürütülecek. Projede ESUF öğretim üyelerinden Prof. Dr. Osman ÇetinkayaProf. Dr. Seval Bahadır Koca,  Doç. Dr. Hüseyin SevgiliDr. Öğr. Üyesi Hasan Batuhan Emre Özdoğan, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nden Prof. Dr. Özlem Özmen, Tahran Üniversitesi'nden Prof. Dr. Masoumeh Malek ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Ayhan araştırmacı olarak yer alacak.

Proje kapsamında dünya ölçeğinde tıbbi sülük yetiştiriciliği sektörünün muzdarip olduğu, ölüme neden olan ve ekonomik kayıplara yol açan sülüklerde zamanla oluşan şekilsel bozukluğun nedenleri üzerine çeşitli araştırmalar yapılacak. Proje ile bu soruna neden olan hususlar belirlenerek bu durumun sülüklerde oluşturduğu etkiler detaylı olarak incelenecek ve alınması gereken önlemler belirlenecek. Sülüğün satış değerinin 25-50 TL/adet olduğu dikkate alındığında sorunun çözümüne yönelik proje kapsamında elde edilecek bulgular tıbbi sülük sektörüne önemli katkılar sunarak sektörün daha rantabl düzeyde üretim yapmasına fırsat sağlayacak.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap