Kirazlıdere Cam Seyir Terası Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına çok yakıştı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kirazlıdere Cam Seyir Terası Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına çok yakıştı
Haberin Tarihi: 30.10.2023 08:45:52 - Okunma Sayısı:512 defa okundu.

Başkan Başdeğirmen: Amacımız şehrimizin güzelliklerine güzellik katmak

Kirazlıdere Cam Seyir Terası Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına çok yakıştı

Başkan Başdeğirmen: Amacımız şehrimizin güzelliklerine güzellik katmak

        Yerden 25 metre yükseklikte ve 300 metrekare cam alanıyla Türkiye’nin en büyük seyir terası olarak inşa edilen Kirazlıdere Cam Seyir Terası, Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yılında hizmete girdi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, cam seyir terasının Isparta’ya farklı bir renk katacağı inancında olduğunu söyleyerek, “Amacımız şehrimize çok daha fazla turist çekebilmek, şehrimizin albenisini artırabilmek, güzelliklerine güzellikler katabilmektir” dedi.

        Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in projeleri arasında yer alan Kirazlıdere’ye 2,5 metre genişliğinde ve 35 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, 16 metre çapındaki 300 metrekarelik cam alanıyla yerden 25 metre yükseklikte inşa edilen cam seyir terası Cumhuriyetin 100’üncü yılında açıldı.

        Cam seyir terasıyla Isparta’nın doğal güzellikleri kuş bakışı izlenebilecek ve bu güzellikleri yaşamak isteyen herkes için benzersiz bir deneyim sunacak. Cumartesi günü saat 16.00’da cam seyir terasının açılışına Isparta Valisi Aydın Baruş, AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, AK Parti İl Başkanı Serkan Keskin ve Merkez İlçe Başkanı Furkan Cem Er, Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse, AK Parti YSK Temsilcisi, Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Recep Özel, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Koçak, ilçe, belde belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclisi üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

        Açılışta konuşan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, tüm katılımcıların Cumhuriyet Bayramını kutlayarak, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında bu güzelliği yaşamak bizler için büyük bir gurur. Böylesine güzel bir günde şehrimizin yeni bir alanında yeni bir tesisinin açılışında sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bundan 1,5 yıl önce Kirazlıdere’mizi açmıştık ve ardından cam seyir terasımızın yapımına başlamıştık. Zor ve meşakkatli bir çalışma sonrasında mutlu sona ulaştık. Cam seyir terasımızın şehrimize farklı bir renk katacağı inancındayız. Amacımız şehrimize çok daha fazla turist çekebilmek şehrimizin albenisini artırabilmek, şehrimizin güzelliklerine güzellikler katabilmek. Bir belediye başkanı olarak yapmış olduğumuz bir yatırımı sizlerin hizmetine sunduktan sonra gelecek tepkilerde bizim için önemli. Her yaptığımız yatırımda öncelikle vatandaşlarımızın memnuniyeti önceliğimizdir. Kirazlıdere’miz çok beğenildi. Cam terasımız bizim için değerli ve önemli. Ülkemizde 6 ilde cam teras var ancak bunun gibi büyük alanlı değil. Bizim için önemli olan ülkemizde farkındalığı oluşturacak güzel bir tesis olması. Kullanım alanıyla mühendis arkadaşlarımızın beyanıyla Türkiye’nin en büyük cam terası. Bu da bizi son derece memnun etti. Bu işin yapılmasında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sizlerden ricamız cam terası kullanırken dikkatli olmanız. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında böyle bir tesisin açılması bizleri son derece memnun etmiştir. Buradan çekilecek fotoğraflar, videolar şehrimizin reklamına, tanınırlığına katkı sunacaktır. Bu yılın sonuna kadar 25 adet vatandaşlarımızın faydalanabileceği yatırımlarımızın açılışını yapmış olacağız. Bu açılışlarımızı da sizlerle birlikte yapacağız. Daha nice 100 yılları kutlamayı, daha nice yüzyıllarda da ülkemizin dimdik ayakta kalmasını yüce Rabbim’den niyaz ediyorum. Cam terasımız hayırlı uğurlu olsun” dedi.

        AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz de konuşmasında, Cumhuriyetin 100’üncü yılında böyle bir tesisin açılışından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirirken, İsrail’in Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği terör eylemlerini de kınadı. Bazı eserlerin simge niteliğini taşıdığını aktaran Milletvekili Gökgöz, “Bu açılışımızın da şehrimize simge olmasını diliyorum. Bazı eserler vardır, şehrin simgesini taşırlar. Burası da bu eserlerden bir tanesi. Bu eseri de şehrimize kazandıran belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da aziz milletimiz, kıymetli Ispartalılar bizlere desteklerini ve dualarını esirgemedikleri müddetçe bizler Türkiye Yüzyılında ülkemize, şehrimize yeni hizmetleri vatandaşlarımızla buluşturmanın gayreti içinde olacağız. Bu eserin şehrimize, ülkemize ve insanlığa hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

        Cumhuriyet Bayramının bu yıl 100’üncü yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarına değinen Isparta Valisi Aydın Baruş, “Cumhuriyetimize sahip çıkmamız lazım. Bugün bağımsız ve hür yaşayabiliyorsak, başımız dik, bayrağımızın gölgesi altında ve dünyanın dört bir tarafında huzursuzluk içinde yaşayan milletlere baktığımızda bugün ne kadar rahat bir ortamda ve güvenle yaşadığımızı düşünürsek cumhuriyetimizi kuranlara, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e silah arkadaşlarına, bu devlet millet için gece gündüz çalışan büyüklerimize dua etmemiz gerektiğini düşünüyorum” ifadelerinde bulundu.

        Isparta’da çok sayıda tarihi eser olduğunu belirten Vali Aydın Baruş, Isparta’nın ayrıca doğal güzellikleri bakımından da ilgi gören noktalardan birisi olduğunu kaydetti. Vali Baruş, “Ancak turizmde sadece tarihi değerlere ve doğal güzelliklere sahip olmak yetmiyor. Bu şehrin simgesi olabilecek ve zamanına damga vuracak simgesel nitelikte eserlerde lazım. Cam seyir terası  da şehrimizin simgelerinden olabilecek bir eser. Burada büyük emek ve alın teri var. Burada inşa edilen sosyal tesisler ile birlikte burasının hem Ispartalılar için hem de ilimizi dışarıdan ziyaret eden misafirlerimiz için önemli bir uğrak noktası olacağını düşünüyorum. Isparta’nın tanıtımında da bu eseri hep kullanacağız ve Türkiye’nin merakını bu tarafa çekeceğiz” şeklinde konuştu.

        Cam seyir teras önüne begonit taşlarla işlenmiş olan Isparta halısına da dikkat çeken Vali Baruş, “Burası bir Isparta halısı deseni. Bu deseni Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik alanda gördüm. Isparta halısı dünyanın her tarafında biliniyor. Bu değeri ekonomik bakımdan yitirdik ancak bunu muhafaza etmemiz ve şehrimizin tanıtımında kullanmamız bu değerin kıymetini bilmemiz gerek. Bu bakımdan ben bu anlamda belediye başkanımıza şehrimizin dört bir tarafında bu desenlerin çoğaltılması gerektiğini ifade ettim. Türkiye’nin dört bir tarafından insanlar gelir ve cam seyir terasını, halı desenini görmek için gelir. Cam seyir terası, çağlar boyunca yüzyıllar boyunca Isparta’ya kazandırılan eserlerin modern bir izdüşümü. Her çağda yaşayan insanlar gelecek nesillere emanet edecek bir takım kalıcı eserler bırakırlar. Bende bu terasın Isparta için çok kalıcı bir eser olduğunu düşünüyorum. Belediye başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı olması dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.

        Konuşmaların ardından protokol üyeleri, edilen duanın ardından kesilen kurdele ile cam seyir terasının açılışı gerçekleştirdi. Açılışın ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar cam seyir terasından Isparta’nın doğal güzelliklerini izledi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap