ÖĞRENCİLERE SUYUN ETKİN VE VERİMLİ KULLANILMASI EĞİTİMİ VERİLDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ÖĞRENCİLERE SUYUN ETKİN VE VERİMLİ KULLANILMASI EĞİTİMİ VERİLDİ
Haberin Tarihi: 31.10.2023 10:02:01 - Okunma Sayısı:367 defa okundu.

​İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik olarak Suyun Etkin ve Verimli Kullanılması konusun da eğitim programları düzenledi.

ÖĞRENCİLERE SUYUN ETKİN VE VERİMLİ KULLANILMASI EĞİTİMİ VERİLDİ

     ​İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik olarak Suyun Etkin ve Verimli Kullanılması konusun da eğitim programları düzenledi.

     İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünde görevli mühendisler tarafından, Isparta Merkezde bulunan Cumhuriyet İlkokulu ve Hediye Un Fabrikası İlkokulundaki öğrencilere Suyun Etkin ve Verimli Kullanılmasına yönelik bilgilendirme eğitimleri verildi.

     İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada: “Ülkemizin yıllık kullanılabilir tatlı su tüketiminin %77'si tarımda kullanılmakta olup, su kullanımlarının önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Bu nedenle, tarımsal sulama verimliliğinin iyileştirilmesi neticesinde elde edilecek su tasarrufu miktarı da yüksek olacaktır.

      Tarımda, suyun etkin ve verimli kullanılması için; yüzey sulama yöntemleri yerine basınçlı sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması, su kayıplarının azaltılması, yağmur suyu hasadının yaygınlaştırılması ve sulamadan dönen suların ve arıtılmış atık suların tarımsal sulamada yeniden kullanımının yaygınlaştırılması gibi yöntemler su kaybının en az seviyede tutulmasını sağlayacaktır.

     İklim değişikliği, hızlı nüfus artışı, artan sanayileşme ve diğer çevre sorunlarıyla birlikte yaşamın kaynağı olan suyun ve dolayısıyla insanlığın geleceği tehdit altındadır.

     Su kaynaklarının korunması ve verimli kullanılmasına yönelik gerekli tedbirler alınmadığı takdirde,  Türkiye'nin su sıkıntısı yaşayan ülkeler arasında yer alması beklenmektedir.

      Mevcut su kaynaklarımızın verimli kullanılması konusunda her bir vatandaşımıza önemli sorumluluklar düşmektedir.

     Akıtan muslukları tamir ederek, musluk uçlarına tasarruf aparatları takarak, tasarruflu duş başlıkları kullanarak, bulaşık ve çamaşır makineleri satın alırken su ve enerji kullanımları düşük olanları seçerek, ön yıkama yapmayarak ve makineleri dolmadan çalıştırmayarak, banyo ve diş fırçalama gibi kişisel bakım sırasında gereksiz su kullanmayarak, kademeli sifonlar kullanarak yani hepimizin bildiği basit değişimlerle suyumuzu daha verimli kullanabiliriz.

     Alışkanlıklarımızı değiştirerek ve günlük yaşantımızda suyu daha verimli kullanarak, her birimiz günlük yaklaşık 5 damacana suyu tasarruf edebiliriz” denildi.

“Su Vatandır. Su Medeniyettir. Suyumuza Sahip Çıkalım."​

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap