Şevket Demirel, Kovada Gölü Milli Parkı Düzenlenmesi Projesi'nin yatırımını üstlendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Şevket Demirel, Kovada Gölü Milli Parkı Düzenlenmesi Projesi'nin yatırımını üstlendi
Haberin Tarihi: 5.9.2015 09:50:00 - Okunma Sayısı:1989 defa okundu.

Isparta'nın en önemli tabiat güzelliklerinden Kovada'da önemli çalışmalara imza atılıyor.

Şevket Demirel, Kovada Gölü Milli Parkı Düzenlenmesi Projesi'nin yatırımını üstlendi

 

            Isparta’nın en önemli tabiat güzelliklerinden Kovada'da önemli çalışmalara imza atılıyor. Kovada Gölü Mili Parkı'nı güzelleştirerek yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine kazandırmayı amaçlayan Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, burada Isparta’da olmayan bir çalışmaya da imza attı: Doğa Müzesi.

            Milli Parklar Isparta Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Kovada Gölü Milli Parkı'ndaki kır evi doğa müzesine dönüştürüldü. Doğada bulunan canlıların maketleri müzede sergilendi.

            Ayrıca çocukların eğitimi için enteraktif ekranı olan 60 kişilik salon yapıldı. Milli Park-lar, Kovada'da öğrencilere doğa eğitimi vermeyi amaçlıyor.

            Kovada Gölü Milli Parkı ile ilgili asıl önemli gelişme, hayırsever İşadamı Şevket Demirel'in çalışması.

            Isparta’da okul, hastane gibi birçok alanda sosyal projelere imza atan Şevket Demirel, Kovada Gölü Milli Parkı'na da el attı. Kovada Gölü Milli Parkı'nın günübirlik ziyaretçilerin kullanımına açılması amacıyla hazırlanan yatırım programını Şevket Demirel uygulayacak. Şevket Demirel'in Kovada'da rekreasyon alanı yatırımlarının tamamını üstlendiği öğrenildi. Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından onaylanan proje Şevket Demirel tarafından yapılacak.

            Milli Parklar Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, bu jestinden ötürü Şevket Demirel'e teşekkür etti.

            Kovada Gölü Milli Parkı'nın çok önemli bir değer olduğunun altını çizen Yılmaztürk, şu bilgiyi verdi: "Kovada Gölü Milli Parkı Günübirlik Ziyaretçilere Düzenlenmesi Projesi Kovada Gölü Milli Parkı Projesini yenilettik. Burada bir ziyaretçi merkezi yaptık. Hem eğitim fonksiyonu hem tanıtım fonksiyonu açısından önemli. Gelen insanlara da en azından bir çay, kahve ikram edebilecek güzel bir mekân oldu. Ama çevresi ağaçlık ve fundalık.

            Çevre düzenlemesi projesi gerekiyor. Bu projeyi de yaptık ilgili kurullara onaylattık. Bu alanda oturma yerleri yapıldı. Yürüme yollarıyla, engelliler için göle kadar rampalarımız var. Isparta’nın Turizm merkezi Eğirdir. Eğirdir’e gelenlere bir doğal alan sunuyoruz.

            Burada insanlara güzel çekici bir ortam hazırlamak istiyoruz. Okullardaki doğa eğitimlerini burada yapmak istiyoruz. Bunun için 60 kişilik salonumuz var. Burada interaktif ekranlar var. Hem turizme katkı sağlayacak, hem eğitim verilecek."

Kaynak: AKDENİZ GAZETESİ

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap