Kuraklık İle İlgili Toplantı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kuraklık İle İlgili Toplantı Yapıldı
Haberin Tarihi: 6.12.2023 11:30:31 - Okunma Sayısı:448 defa okundu.

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik Başkanlığında Kuraklık İle İlgili Toplantı Yapıldı

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik Başkanlığında

KURAKLIK İLE İLGİLİ TOPLANTI YAPILDI

         Son yıllarda tüm dünyayı etki altına alan ve 16.10.2023 tarih ve 11626695 sayılı valilik oluru ile oluşturulan Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Komisyonunun 06.11.2023 tarihinde toplanarak aldığı kararlar gereği, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik başkanlığında ilçemizde kuraklığa dayanaklı ya da az su ihtiyacı olan alternatif bitkisel üretim modelleri üzerinde bir toplantı yapıldı.

         Toplantıya Kaymakam Adem Çelik’in yanı sıra İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Ali Bayraklı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ufuk Akçimen, Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan, MAREM Müdürü Şerif Özongun, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Murat Çınar, İSUBU Ziraat Fakültesi Öğretim görevlileri Prof.Dr. Hakan Aktaş, Prof.Dr. Adnan Ali Yıldırım ve Prof.Dr. Filiz Hallaç Türk ile ilçe müdürlüğü teknik personeli katılım sağlamıştır.

         Toplantı açılış konuşmasını yapan Kaymakam Adem Çelik, kuraklığın tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her geçen yıl etkisini artırarak gösterdiğini, ortaya çıkan susuzluğun üreticilerimizi zorlamaya başladığını söyleyerek, kısa vadede özellikle bölgemiz elma üreticilerini rahatlatacak üretim modellerinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Ardından Kaymakam Çelik, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul’a söz verdi. İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Tarım ve Orman Bakanlığının özellikle bu kuraklık ve susuzluktan dolayı yeni bir üretim planlamasına gittiğini söyleyerek, yeni üretim planlaması hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Yine Tarım ve Orman Bakanlığının özellikle köy bazlı üretim projelerine destek verdiğini, ayrıca birinci derecede ülke ihtiyacı olan ürünlerle ilgili olarak yapılacak projelere, %50 tarımsal destekler olduğunu vurguladı.

         Daha sonra Kaymakam Çelik, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Murat Çınar’a söz vererek, bölgemizdeki su kaynaklarının ve özellikle Eğirdir Gölü’nün son durumunu ve DSİ’nin su kaynaklarının korunması ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

         Yine konu paydaşı öğretim görevlileri sırayla söz alarak, yapılabilecek üretim modelleri ile ilgili olarak görüşlerini sundular.

         Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, durumun aciliyetini anlatarak kısa vade de uzun yıllar almayan, kısa zamanda katma değere dönüşecek ve bölge çiftçilerinin üretime ara vermeden çalışabilecekleri üretim modellerinin acilen hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

         Kaymakam Çelik, en kısa zamanda çiftçilerinde katılım sağlayacakları ve benimseyecekleri bitkisel üretim projeleri hazırlanıp sunulacağı bir gün belirleyerek toplantıyı sonlandırıldı.

 - Eğirdir Kaymakamlığı

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap