SİYASET BİLİMCİMİZ HAKAN HOCAYI DİNLERKEN NE DÜŞÜNDÜM?...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SİYASET BİLİMCİMİZ HAKAN HOCAYI  DİNLERKEN NE DÜŞÜNDÜM?...
Haberin Tarihi: 8.9.2015 11:01:00 - Okunma Sayısı:1073 defa okundu.

SİYASET BİLİMCİMİZ HAKAN HOCAYI  DİNLERKEN NE DÜŞÜNDÜM?...

 

            Dün Hakan Hoca ile cep’ ten konuşurken; “…Kanal 32 Ana Haberi izledin mi?” diye sormuştu. “Ne vardı hocam?” dedim ve yanıt: “SDÜ’nün stratejik planla ilgili röportaj”. Kaçırdığıma üzülmüştüm tabii ama gece kapanış haberlerini kaçırmadım, tekrarını izlemiş oldum.

***

            İlker Hocanın; işi bilen, iş bitiren ve dinamik bir ekip kurduğunu, Hakan Hocanın konuşmalarının satır aralarından anlamak mümkündü… Bana gönderilen SDÜ Stratejik Plan Anketini elektronik ortamda doldurarak Üniversiteye göndermiş, plana ilişkin eklemek istediğim bazı düşüncelerimi de, anket formundaki ilgili yere yazmıştım. Ve bu eklediğim düşüncelerimi de sosyal medyada paylaştım…

***

            Hakan Hoca, SDÜ Stratejik Plan Paydaş Anketi hakkında kısa bilgilendirmeler yaptıktan sonra, esas vermek istediği mesajın altını özellikle çiziyordu ve anahtar sözcük de oydu: “KATILIMCILIK / ÇEVREYE DUYARLILIK /SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK”.

Bu plan; üç kişinin masa başında hazırlayacağı ve ayağı yere basmayan bir plan olmayacaktı!!! Bu planın hem iç, hem dış paydaşları olacaktı. Bu paydaşların katılacağı iki ayrı ÇALIŞTAY düzenlenecekti… Hatta; dış paydaşların yerel dinamikleriyle, onların ayaklarına gidip, çaylarını içip, yüz yüze bire bir görüşmeler de yapılacaktı…

***

            …Ve süre de, giderek azalmış sona yaklaşılmıştı. Ekim başında ÇALIŞTAY vardı, Ekim ortasında da SDÜ’ nün stratejik Planı, Kalkınma Bakanlığında olmak zorundaydı.

            Stratejik Planın hazırlanması sürecinde SDÜ, iyi bir yol izliyordu… Artık bundan böyle, şehre yabancılaşmış, aydın-halk çelişkisinin şehir insanını bunalttığı, şehrin sorunlarını çözmek diye bir derdi olmayan bir Üniversite olmayacaktı SDÜ. Aksine; halkıyla bütünleşen, yaşadığı ilin sorunlarına çözümler üreten, yerel yönetimi, sivil toplumu ve yerel siyasi aktörleriyle barışık ve onlarla bütünleşerek, sürdürülebilir kalkınmanın önünü açan ve yol gösterici bir misyonun uygulayıcısı olacaktır SDÜ.

            Tek sözcükle; çoğulcu/çok sesli/katılımcı Üniversitemize, Ankara’dan bir dış paydaş olarak kucak dolusu selam…

------ o -----

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap