TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Yeni Atölye Binasının Açılışı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Yeni Atölye Binasının Açılışı Yapıldı
Haberin Tarihi: 16.12.2023 09:18:40 - Okunma Sayısı:364 defa okundu.

Isparta TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yapılan törenle modern Motorlu Araçlar Teknolojisi ile Kimya Teknolojisi atölyelerine kavuştu.

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Yeni Atölye Binasının Açılışı Yapıldı

Isparta TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yapılan törenle modern Motorlu Araçlar Teknolojisi ile Kimya Teknolojisi atölyelerine kavuştu.

Atölyeler için düzenlenen açılış törenine Vali Aydın Baruş, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cengiz Koçak, ITSO Başkanı Metin Çelik, Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin, iş ve meslek odası üyeleri, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasında eğitimi bir ülkenin geleceği olarak nitelendiren Vali Baruş eğitime yapılan yatırımın da ülkenin geleceğini teminat altına almak olduğunu söyledi.

Vali Baruş, “Çünkü eğitim çocuklarımızın geleceğe daha hazır bir şekilde yetişmesi için en elzem olan faaliyet konusudur. Devletimizin ve hükümetimizin de eğitime verdiği önem, hem ilimizde hem Türkiye’mizde yapmış olduğu yatırımlarla görünmektedir. Tabii biz okul binalarımızı öğrencilerimizin daha ferah bir ortamda eğitim görmesi için yeniliyoruz ama bunun yanında okullarımızı hem uygulamalı eğitim açısından hem de sosyal imkanlar açısından daha donanımlı olması için ek binalar yapmamız gerekiyor. İşte atölye binalarımız da mesleki ve teknik liselerimizin vazgeçilmez bir cüzi. Çünkü bu liselerimi sayesinde gençlerimiz uygulamalı eğitim yaparak, eğitim gördükleri alandaki mesleğe hazır hale geliyorlar ve piyasanın istediği niteliklerde teknik elemanlar olarak yetişiyorlar ve okullarından mezun olur olmaz da başvurdukları takdirde ilgili alanlarında iş bulma imkanları artıyor. Onun için atölye binamızın yapılması okulumuzun ihtiyaçlarının giderilmesi bakımından çok çok önemli. Her zaman hayırsever iş insanlarına ihtiyacımız var. Yani bu yatırımlar bizim değil, birisinin değil, ülkemizin geleceği, ve gelecekte bu atölye binasında binlerce öğrencimiz eğitim almış olacak ve ülkemizin ekonomisi için yarınlar için yetişmiş olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından konuklar yeni atölye binasının kurdelesini kesti.

Vali Baruş atölye binasının bölümlerini tek tek gezerek öğretmenlerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Baruş, kimya bölümünde üretilen kolonya, sabun ve el kremi gibi ürünleri de inceleyerek öğrencilerle bir süre sohbet etti.

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni atölye binasında eğitim öğretimde kullanılacak otomobil motor aksamlarının temini konusunda da Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi üyeleri önemli katkılarda bulundu.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap