Başkan Başdeğirmen: “Çocuklarımızın Satranç Öğrenmesini Önemsiyoruz"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Başkan Başdeğirmen: “Çocuklarımızın Satranç Öğrenmesini Önemsiyoruz"
Haberin Tarihi: 19.12.2023 11:01:17 - Okunma Sayısı:246 defa okundu.

Türkiye Satranç Federasyonu Isparta İl Temsilcisi Dr. Oğuzhan Yüksel, satranç hakemleriyle birlikte Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti.

Başkan Başdeğirmen: “Çocuklarımızın Satranç Öğrenmesini Önemsiyoruz"

Türkiye Satranç Federasyonu Isparta İl Temsilcisi Dr. Oğuzhan Yüksel, satranç hakemleriyle birlikte Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti. Satrancın çocuklarda zihinsel aktiviteyi artırdığına dikkat çeken Başkan Başdeğirmen, “Ailelerimize bu konuda çağrıda bulunmak istiyorum, çocuklarımızın satrancı bilmesi, öğrenmesi kendi gelecekleri açısında çok önemli” dedi.

Ziyarette konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Isparta İl Temsilcisi Dr. Oğuzhan Yüksel, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Satranç turnuvaları düzenlediklerini belirten Dr. Yüksel, satranç turnuvalarına katılmak isteyenlerin spor il müdürlüklerinden sporcu lisansı çıkarması gerektiğine değindi. Dr. Yüksel, “Turnuvalarımız 7’den 70’e satrancı seven herkese açık. Tüm Isparta’yı satranç turnuvalarımızda görmek isteriz. Eskiden briç salonu olarak bilinen bir yer vardı. Orası Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından satranç salonu olarak düzenlendi. Satranç salonumuzun önünde velilerimizin bekleyeceği bir alan yok. Oraya oturma bankı, yağmur ve çamurdan koruyacak bir sistem talebimiz var. Çok büyük bir alan değil. Başkanım yardımcı olabilirseniz seviniriz. Birlikte bir turnuva da yaparsak memnun oluruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, sporun her dalına destek vermeye çalıştıklarını söyledi.  Spora çocukların daha fazla dahil edilmesinin kendisini memnun eden konulardan bir tanesi olduğunu kaydeden Başkan Başdeğirmen, “Zamanımızda çocuklarımızı oyalamak için farklı aktiviteler bulmak zorundayız. Onları kötü durumlardan uzak tutmalıyız. Bu tür çalışmalarla önleyebiliriz. Satrancın ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Zihnen, bedenen ve zeka olarak çocuklarımızı geliştirdiği, geleceğe hazırladığı anlamında buluşlar var. Genelde bedensel sporlara önem veriliyor ve onlar ön planda tutuluyor. Ancak satranç gibi zihinsel bir sporun içerisinde olmanın önemini sizler daha iyi biliyorsunuz. Ailelerimize bu konuda çağrıda bulunmak istiyorum, mutlaka çocuklarımızın satrancı bilmesi, öğrenmesi kendi gelecekleri açısında çok önemli. Çocuklarımız 8-15 yaş aralığında satrançla zihinlerini çalıştırmaları o kadar önemli ki o çalışmayla geleceğe daha iyi hazırlanacakları inancındayım. Sizlere de çok teşekkür ediyorum, kolaylıklar diliyorum. Yapılması gerekenlerle ilgili sizlerle her zaman beraberiz” ifadelerinde bulundu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap