ISPARTA’DA SİBERVATAN EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA’DA SİBERVATAN EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI
Haberin Tarihi: 20.12.2023 12:06:37 - Okunma Sayısı:320 defa okundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı iş birliğinde yürütülen ve Isparta’da Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin iştirakiyle sürdürülen SİBERVATAN Programı’nın Isparta’daki eğitimleri tamamlandı.

ISPARTA’DA SİBERVATAN EĞİTİMLERİ TAMAMLANDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Savunma Sanayii Başkanlığı iş birliğinde yürütülen ve Isparta’da Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin iştirakiyle sürdürülen SİBERVATAN Programı’nın Isparta’daki eğitimleri tamamlandı.

Program kapsamında siber güvenlik alanında donanımlı gençlerin yetiştirilmesi amacıyla 40 üniversite öğrencisine eğitim verildi. Eğitimlere bölge üniversitelerimizden olan Süleyman Demirel Üniversitesi ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin öğrencileri katıldı. Siber güvenlik alanında nitelikli insan kaynağının yetiştirilerek genç istihdamının artırılması amacıyla gerçekleştirilen programda öğrenciler, siber güvenlik uzmanlığına hazırlık, siber güvenlik uzmanı, sızma testi, adli analiz, tersine mühendislik, kötü amaçlı yazılım analizi, web güvenliği, bilişim hukuku, saldırı tespit ve kayıt yönetimi gibi teorik ve uygulamalı eğitimler aldı.

Eğitim süreci devam ederken öğrencileri ziyarette bulunan BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler; “Sibervatan programının en önemli özelliklerinden bir tanesi de eğitim alanlar ile eğitmenlerin karşılıklı iletişiminin çok yüksek olması ve akran eğitiminin sürekli devam ediyor olması. Sibervatan programı kapsamında öğrencilerimize verilen mentörlük desteğinin devamında “Bootcamp” yapılması planlanıyor. Eğitimlerini başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz arasından ülkemiz genelinden seçilen öğrenciler bootcamp etkinliğine katılabilecekler. Yaklaşık 15 günlük süreçte Isparta’dan gelen öğrencilerimiz diğer illerdeki arkadaşları ile de etkileşim kurabilecek. Gayretleriniz çok önemli. Sibervatan programına sadece istihdam boyutu ile değil girişimcilik boyutu ile de bakmanızı tavsiye ederiz. Girişimcilik tarafına bir geçiş düşünürseniz Ajansımızın sizi orada da yalnız bırakmayacağınızı göreceksiniz” dedi.

SİBERVATAN Programı eğitmeni Sadican Üstün; “ Şu anda Beyaz şapkalı hacker eğitimindeyiz. Beyaz şapkalı hacker demek kötü niyetli korsanlara karşı savaşan bunlara karşı sistemleri koruyan etik hackerlar. Bu eğitimdeki 40 öğrencimize işletim sistemi, siber güvenlik konularında uygulamalı eğitimler yaptık. Öğrenciler sistemlere karşı olan olası saldırıları burada deneyimleme imkanı buluyorlar” ifadelerini aktardı.

SİBERVATAN eğitimini başarı ile tamamlayan öğrencilerden olan Nihat Burak Şahin ise; “Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencisiyim. Bu eğitim ile okulda aldığımız bilgilerin yanında onları tamamlayan ve destekleyen yeni uygulamalar öğrendik. Bunların yanında eğitimin bir haftada bitmemesi devamında mentörlerin bizlerle ilgilenecek olması çok önemli. Özellikle siber güvenlik ve yapay zeka teknolojilerinin bu kadar ilerlediği bir dönemde böyle bir eğitim almak bizlere katkı sunacak” sözleriyle eğitime dair düşüncelerini dile getirdi.

Programın Süleyman Demirel Üniversitesi’nde gerçekleştirilen son dersine SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan,  Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz ÇATAL, Akademisyenler ile BAKA uzmanları iştirak etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap