Kadın Kooperatif Ortaklarına Aydın Gezisi Düzenlendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Kadın Kooperatif Ortaklarına Aydın Gezisi Düzenlendi
Haberin Tarihi: 21.12.2023 10:23:42 - Okunma Sayısı:404 defa okundu.

​İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün destekleriyle S.S. Gülgönen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortaklarına Aydın İli Söke İlçesi Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmet içi Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde “Etkin ve Verimli Sulama Eğitimi" konularında iki günlük eğitim düzenlendi.

Kadın Kooperatif Ortaklarına Aydın Gezisi Düzenlendi

​İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün destekleriyle S.S. Gülgönen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortaklarına Aydın İli Söke İlçesi Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmet içi Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde “Etkin ve Verimli Sulama Eğitimi" konularında iki günlük eğitim düzenlendi. Teknik personelin de katıldığı eğitimde, kooperatif ortaklarına bitki, toprak, su ilişkileri, yağmurlama ve damlama sulama sistemleri ve arazi uygulamaları konuları anlatıldı.

İki günlük programda, Ege Bölgesinde faaliyet gösteren örnek kooperatifler ziyaret edildi. Bu kapsamda ilk olarak Kuşadası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine yapılan ziyarette el sanatları konusunda bilgi alındı. İkinci ziyaret, Sultanhisar S.S. Efeler Diyarı Kadın Girişimi kooperatifine gerçekleştirildi. Kooperatif ortaklarından işletmeciliğin avantaj ve dezavantajları konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.

 İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı kadın ağırlıklı tarımsal kalkınma kooperatiflerine çeşitli konularda eğitim faaliyetleri devam edeceğini açıkladı.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap