MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ 55. YAŞINDA!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ 55. YAŞINDA!
Haberin Tarihi: 9.2.2024 09:57:22 - Okunma Sayısı:486 defa okundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez Milliyetçi Hareket Partisi’nin 55. Kuruluş Yıldönümüyle ilgili açıklamada bulundu.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ 55. YAŞINDA!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez Milliyetçi Hareket Partisi’nin 55. Kuruluş Yıldönümüyle ilgili açıklamada bulundu.

Milletvekili Sönmez yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi: “8-9 Şubat 1969 tarihlerinde Adana'da yapılan büyük kurultayla Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi (CMKP) olan adını Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) olarak değiştiren partimiz amblemini "üç hilal" olarak belirlemiş ve kutlu mücadelemiz böyle devam etmiştir.

Tam 55 yıl sonra yine aynı yerdeyiz, yine aynı çizgideyiz, yine aynı iradenin izindeyiz.

Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli beyefendinin ifade ettiği gibi;

  • Bir sevdadır bizimkisi, seveni fani, sevileni baki, sevgisi ebedi.
  • Bir heyecandır bizimkisi, tutkusu eksilmeyen, duruşu eskimeyen, başı eğilmeyen.
  • Bir inançtır bizimkisi, ümitsizliği silen, yılgınlığı sindiren, çileyi söndüren.
  • Bir destandır bizimkisi, Ötüken’de yeşeren, Söğüt’ten tüten, Adana’dan yürüyen, Ankara’da yükselen.
  • Bir kahramanlıktır bizimkisi, karanlığı yaran, korkuyu yenen, korkulukları yere seren.
  • Bir ruhtur bizimkisi, bengü taşlara kazınan, beka diye yazılan, birlik ve kardeşlik diye anılan.
  • Bir ülküdür bizimkisi, gözünü Kızılelma’ya çeviren, gönlünü Turan’a veren, Türklüğün gururunu İslam’ın ahlakıyla birleştiren.
  • Bir ömürdür bizimkisi, yarım asrın kucağında, imanın ocağında, irfanın yuvasında nice Türk ve İslam asırlarının miras ve emanetlerini fedakârlıkla buluşturan.
  • Bir davadır bizimkisi, İlay-i Kelimetullah hedefiyle nefes alan, âleme nizam verme haysiyetiyle nefisleri aşındıran..

Maziden âtiye giden yolculuğun son 55 yılına damgasını vuran Milliyetçi Hareket Partisi’nin öncelikli mücadele maksadı ve varlık sebebi millî bekanın devamını sağlamaktır. Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş’ten Bilge Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli’ye bu kutlu ve çetin yolculuk, şüphesiz ki sayısız ülkü ve gönül adamının ve onların izinden giden kadroların inançları, azim ve kararlılıkları ile bugünlere kadar gelmiştir.

Türk milliyetçiliği fikrinin son 55 yıl ile sınırlandırılamayacak uzun bir geçmişi olduğu gibi, şüphesiz ki aziz Türk milleti var oldukça yaşayacağı uzun bir geleceği de olacaktır. Türk milliyetçiliğinin yarım asırdır bayraktarlığını yapan MHP’nin de daha nice 55 yıllara erişen uzun bir geleceği olacağı şüphesizdir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silah arkadaşları başta olmak üzere,

Vatan ve millet uğruna candan geçen, yardan geçen, serden geçen, bir hilal uğruna hayatlarından geçen aziz şehitlerimizin Ruhları şad, mekânları cennet olsun. 

Hayatlarını kaybeden Ülkücü şehitlerimiz; Ruhi Kılıçkıran, Dursun Önkuzu, Mustafa Pehlivanoğlu, Raşit Gündüz, Hasan Hüseyin Oral, Sezai Küçükmaltepe, İsmail Esen, Ali Uslu, Ahmet Kerse, Selçuk Duracık, Kadir Dişçi, Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve  tüm ülkü şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum.

Mensubu olmaktan büyük onur ve gurur duyduğum mazisi şan ve şerefle dolu, Türk milliyetçiliği fikriyatının kalesi olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin kuruluşunun 55. yılı kutlu olsun!” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap