STAJYER ÖĞRENCİLERİN İŞ GÜVENLİĞİ TEDBİRLERİ DENETLENECEK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,STAJYER ÖĞRENCİLERİN İŞ GÜVENLİĞİ TEDBİRLERİ DENETLENECEK
Haberin Tarihi: 21.2.2024 12:20:53 - Okunma Sayısı:243 defa okundu.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelgesi uyarınca iş yeri eğitimi alan öğrencilerin eğitim aldıkları iş yerleri, iş sağlığı ve güvenliği açısından denetime tabi olacak.

STAJYER ÖĞRENCİLERİN İŞ GÜVENLİĞİ TEDBİRLERİ DENETLENECEK

Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelgesi uyarınca iş yeri eğitimi alan öğrencilerin eğitim aldıkları iş yerleri, iş sağlığı ve güvenliği açısından denetime tabi olacak.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Vali Aydın Baruş başkanlığında İŞ-KUR Müdürlüğü’nde toplandı. Toplantıya ilgili kurum müdürleri, iş ve iş veren sendikası temsilcileri katıldı. Toplantıda, stajyer öğrencilerin iş yerlerinde karşılaşabilecekleri potansiyel riskler konusunda bilgi paylaşımı yapıldı ve alınacak tedbirler görüşüldü.

Toplantıdaki konuşmasında, iş yeri eğitiminin öğrencilerin mesleki gelişimine katkı sağlayan önemli bir adım olduğunu belirten Vali Baruş sözlerine şöyle devam etti: “İlimizde mesleki eğitim alan öğrenci sayımız önemli bir oranda arttı. Öğrencilerimiz eğitim saatlerinin çok önemli bir kısmını işletmelerde uygulamalı eğitim alarak geçiriyorlar. Bu eğitimleri aldıkları sırada da öğrencilerimizin karşılaşmış olduğu bir takım riskler var, bu riskleri en aza indirmek, çocuklarımızın, gençlerimizin iş kazalarından korunmasını sağlamak bizim en önemli görevlerimizden birisi. Merkezde 8, ilçelerde 15 olmak üzere toplam 23 meslek lisemiz bulunmaktadır. Bu meslek liselerinde çocuklarımız geleceklerini kurmaya yönelik meslekler öğrenmekteler. İlimiz genelinde meslek liselerimizde toplam 5.498 öğrencimiz eğitim almakta. Meslek eğitim merkezlerimizde ise toplamda 4.653 öğrencimiz bulunmaktadır. İlimiz genelinde işletmelere uygulamalı eğitim almak üzere giden 11. ve 12. sınıf öğrenci sayımız 2.519, halen aktif olarak staj yapan öğrenci sayımız ise 29 meslek alanında 1.726’dır. İlimiz genelinde öğrencilerimizin uygulamalı eğitim aldığı işletmelerden; az tehlikeli işletme sayısı 478, tehlikeli işletme sayısı 879, çok tehlikeli işletme sayısı ise 139 olmak üzere toplam işletme sayısı 1.496’dır. 2019-2023 yılları arasında işletmelerde staj yapan öğrencilerimizden 15’i iş kazası geçirmiştir. Bu iş kazaları çok ciddi olmamakla birlikte genelde el, ayak veya parmak yaralanması şeklinde olmuştur. Ama bunları en asgariye indirmek, hatta hiç olmaması sağlamak da hepimizin vazifesidir” dedi.

Ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir sunum gerçekleştirilerek toplantıya katılanların görüş ve önerileri değerlendirildi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap