EĞİRDİR SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ 41 YAŞINDA!!! (11. Bölüm)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ 41 YAŞINDA!!! (11. Bölüm)
Haberin Tarihi: 18.3.2024 17:46:58 - Okunma Sayısı:325 defa okundu.

Zeki TARHAN yazdı...

EĞİRDİR SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ 41 YAŞINDA!!!   (BÖLÜM : 11)

                  Zeki TARHAN – ANKARA

                             

…VE 90’ LI YILLAR / FAKÜLTE BİNASI /

SDÜ’NÜN İKİYE BÖLÜNMESİ!!!

             1990’ lı yıllarda, Eğirdir İlçe Kaymakamı Necati ÇELEBİOĞLU’nun katılımı ile EĞİRDİR GÖLÜ kenarında bulunan kampus alanında, dört katlı beş bin m2 kullanım alanına sahip, EĞİRDİR SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTE binasının temel atma töreni düzenlenmişti.

                                                    ***

            …Ve 1994 yılına gelindiğinde; Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Dekanı, aynı zamanda SDÜ / Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü olan Prof. Dr. Metin TİMUR ile eşi olan Balık Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı ve Hemşirelik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Gülşen TİMUR,  İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesine naklen atanırlar. Her iki hocamız da 24 Kasım 2011’ de emekli olurlar.

                                                   ***

SDÜ (=SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ )

İKİYE BÖLÜNÜRKEN!!!

             18 Mayıs 2018 tarihinde, 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7141 sayılı kanun ile, içerisinde EĞİRDİR SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ’ nin de bulunduğu bazı Fakülteler, yeni kurulan ISUBÜ (=Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ) çatısı altında yer aldılar. Kurulan Üniversitenin Rektörlüğüne de Prof. Dr. İbrahim DİLER getirildi. Yeni kurulan ISUBÜ’ nün bünyesinde yer alan EĞİRDİR SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ’ nin ilk Dekanı Prof. Dr. Ayşegül KUBİLAY oldu. Ve Prof. KUBİLAY halen Dekanlık görevini yürütmektedir. Fakülte; ilk mezunlarını verdiği 1987’den bugüne dek, 1600 Su Ürünleri Mühendisi vermiştir.

       

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap