ORMAN HAFTASI KUTLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ORMAN HAFTASI KUTLANDI
Haberin Tarihi: 21.3.2024 15:34:06 - Okunma Sayısı:297 defa okundu.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Atabey ilçesinde 300 fidan toprakla buluşturuldu.

ORMAN HAFTASI KUTLANDI

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Atabey ilçesinde 300 fidan toprakla buluşturuldu. Atabey ilçesi Kapıcak köyü mevkiindeki fidan dikim etkinliğine Vali Aydın Baruş, Atabey Kaymakamı Selami Işık, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, akademisyenler, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ormancılık fakültesi öğrencileri ve ilköğretim öğrencileri katıldı.

Fidan dikimi öncesinde konuşan Vali Baruş, 21 Mart’ın aynı zamanda Türk kültüründe baharın gelişi, doğanın uyanışı olarak kutlanan Nevruz Bayramı olduğunu hatırlatarak “önemli olan baharın başlangıç gününde hayata yeniden bağlanmayı, iyimserlikle bakmayı insanımıza öğretebilmek ve bu duyguyu insanımıza verebilmek, hayat her şeye değer. Yani doğadaki canlılığı gördüğümüz zaman hayatın ne kadar güzel olduğunu daha iyi anlayabiliyoruz. Özellikle çocuklarımızın ana sınıfından itibaren doğa içerisindeki faaliyetlere katılmasını teşvik etmemiz lazım. Çocuklarımızla birlikte piknik yapmayı, doğadaki canlıları, canlıların fonksiyonunu öğretmeyi, doğanın bizim yaşamımız için ne kadar önemli olduğunu ve hayatımıza mutluluk katacak olayların doğanın içerisindeki olaylar olduğunu mutlaka anlatmamız lazım. Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası münasebetiyle tüm ormancı arkadaşlarımın haftasını tebrik ediyorum, kutluyorum. Onların Isparta için vermiş oldukları emek büyük. Isparta ormanlarının sağlıklı bir şekilde hayatını devam ettirmesinde yeni orman alanlarının kazanılmasında ortaya koymuş oldukları emekler, gelir getirici ağaç türlerinin vatandaşımıza kazandırılması ve bal ormanlarının inşa edilmesi bakımından Orman Bölge Müdürlüğümüzün çok önemli katkıları var. Dikeceğimiz fidanların ülkemizin, Atabey’in ve Isparta’nın geleceği adına bereketi getirmesini temenni ediyorum. Burada dikeceğimiz fidanlar, çocuklarımız gibi sağlıkla büyüsünler ve ülkemizin gelecekte daha yeşil bir memleket olmasına, doğal yaşamın daha canlı olduğu ve hayatını sürdürdüğü bir ülke olmasına katkı vermesini temenni ediyorum” dedi.

Ardından Vali Baruş minik öğrencilerle birlikte fidanları toprakla buluşturdu.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Isparta genelindeki 240 dönümlük alanda Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince toplam 2.500 fidan toprakla buluşturuldu.

Sabahki programda ise Orman Bölge Müdürü Rifat Ataş, beraberindeki heyetle Vali Baruş’u makamında ziyaret etti. Vali Baruş ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Orman Teşkilatının gününü tebrik etti, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap