Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon Toplantısı Yapıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon Toplantısı Yapıldı
Haberin Tarihi: 8.5.2024 10:34:24 - Okunma Sayısı:132 defa okundu.

“Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Söndürülmesinde Görevlilerin Görecekleri İşler Hakkındaki Yönetmelik” gereğince oluşturulan Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, Vali Aydın Baruş başkanlığında Orman Bölge Müdürlüğü’nde toplandı.

Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyon Toplantısı Yapıldı

“Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Söndürülmesinde Görevlilerin Görecekleri İşler Hakkındaki Yönetmelik” gereğince oluşturulan Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, Vali Aydın Baruş başkanlığında Orman Bölge Müdürlüğü’nde toplandı. Toplantıya Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, kolluk kuvveti temsilcileri, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

Toplantının başında bir konuşma yapan Vali Baruş, orman yangınları bakımından kritik bir döneme girildiğini belirterek, orman yangınlarına erken müdahalenin ve kurumlar arası koordinasyonun önemine değindi.

“Ormanları koruma çalışmalarında bütün vatandaşlarımızı yanımızda görmek istiyoruz”

Vali Baruş “Son yıllardaki ortalama sıcaklıklarının yükselmesi ve kuraklık sebebiyle orman yangınları bakımından kritik süreçlerden geçiyoruz. Türkiye, her yıl on binlerce hektar arazisini orman yangınlarında kaybediyor. Orman yangınlarının daha başlangıçta etkin bir müdahale ile söndürülmesi çok büyük önem arz ediyor. Bunun için de bu komisyonda görevli tüm kurumlarımızın çok etkin bir iş birliği yapması gerekiyor. Bu iş birliğini sağlamak da hepimizin görevi. Bir orman yangın çıkması halinde oraya müdahale için hızlı bir şekilde bir araya gelinmesi ve tüm imkanların seferber edilmesi gerekiyor. Burada alınacak kararlar son derece önemli. Komisyon toplantısından sonra ayrıca valiliğimizce bu yıl ormanlarda uygulanacak yasaklarla ilgili bir genelge de yayınlanacak. Ormanlık alanlardaki yapılması yasak davranışlar tarif edilecek. Buradan kamuoyuna çağrımız şudur, ormanlar bizim canımız, soluduğumuz hava, içtiğimiz su. Hayatımıza neşe katan varlıkların barındırdığı ve bizim hayatımıza nefes katan doğa unsurları Isparta olmam bakımından şanslı bir il. Yüz ölçümümüzün yüzde 50’sinden fazla orman varlığımız var ve ormanlarımız kaliteli ormanlar. Bu ormanların içerisinde sadece ağaçlar yok. Bu ormanların içerisinde her zaman övündüğümüz aromatik bitki çeşitliğimiz var. Bu ormanların içerisinde yaban hayatı var. Bizlere katkı sağlayan topraklarımızın verimli kalmasını temin eden kaynaklar var. Dolayısıyla ormanları korumak aslında kendi hayatımızı korumak anlamına geliyor. O hayatı koruma çabalarımızla bütün vatandaşlarımızı yanımızda görmek istediğimizi ifade ediyoruz. Herhangi şüpheli bir durum halinde de 112 acil çağrı merkezine derhal bildirmeleri bu şekilde duyarlılığımız üst düzeyde olursa inşallah önümüzdeki riskli mevsimi hep birlikte fazla kayıp vermeden ve Isparta’nın orman varlığını zedelemeden sağlayabiliriz diye düşünüyorum” dedi.

Ardından Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 2023 yılında Isparta’da meydana gelen orman yangınları ve olası yangınlarda kurumların vereceği destekleri gösteren bir sunum gerçekleştirildi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap