ISPARTA'DA 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA'DA 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
Haberin Tarihi: 19.9.2015 17:34:00 - Okunma Sayısı:2362 defa okundu.

Isparta'da Gaziler günü kutlama etkinlikleri Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.

ISPARTA’DA 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

 

            Isparta’da Gaziler günü kutlama etkinlikleri Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı.

            Gaziler Günü kapsamında Isparta Garnizon Şehitliği de ziyaret edildi.

            Isparta’da Gaziler günü kutlama etkinlikleri Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Valilik Çelenginin Vali Vahdettin Özkan tarafından sunulmasının ardından sırasıyla, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği çelenkleri konuldu. Cumhuriyet Meydanındaki törenler saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

            Gaziler Günü kapsamında Isparta Garnizon Şehitliği  de ziyaret edildi. Buradaki programa Vali Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, İl Jandarma Komutanı İsmail Cömert, İl Emniyet Müdürü Halil Altan, daire müdürleri, askeri erkan, şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak dualar edildi. Katılımcılar burada kabristanlara karanfil bırakarak    dua ettiler.

            Ardından Vali Vahdettin Özkan ve beraberindekiler Asri Mezarlığa geçerek burada bulunan gazi kabristanlarını ziyaret ederek, kabristanlara karanfil bırakıp dua ettiler.

            19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesini ziyaret eden Vali Vahdettin Özkan ve beraberindekiler burada Dernek Başkanı Musa İrez’den dernek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

            Vali Özkan burada yaptığı konuşmada, “Gazilerimizle, şehit aileleriyle bir arada olmaktan onur duyuyoruz. Belirli günler dışında da gaziler ve şehit alilerimizle devamlı birlikteyiz ancak bu günler gazilik olgusunun anlamını daha iyi anlaşılabilmesi için önemli.”

            Kamu kurumlarının gazilerimizin ve şehit yakınlarımızın emrinde olduğunu vurgulayan Vali Özkan, Bunun bir kural değil Milletimizin geleneklerinden gelen bir kültür olduğunu söyledi.

            Gazilik ve Şehitlik kavramlarının bilincini ve hassasiyetini gelecek nesillere aktarmada birer hizmetkâr olunması gerektiğini belirten Vali Özkan, Özellikle son günlerde meydana gelen terör olaylarını milletçe bertaraf edecek tek bir duruş sergilemenin önemine değindi ve bu belanın ülkemizden defedilmesi için topyekûn çalışması gerektiğini aktardı.

            Vali Özkan konuşmasının sonunda “ Gaziler Günü vesilesiyle Gazilerimize ve şehitlerimize bir kez daha şükranlarımızı sunuyor, ailelerini sağlık ve mutluluk diliyorum” dedi.

            Ardından Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesini ziyaret eden Vali Vahdettin Özkan ve beraberindeki heyet Dernek Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız ve gaziler tarafından karşılandı. Vali Özkan burada da Gazilerin gününü kutlayarak gaziler ve yakınlarıyla sohbet etti.

            Ziyaretlerin ardından 19 Eylül Gaziler Günü anısına yemek programı düzenlendi. Yemekte gaziler ve şehit aileleriyle bir araya gelen Vali Vahdettin Özkan törenler boyunca birlikte olduğu geçtiğimiz günlerde Mardin Nusaybin ilçesinde hain terör saldırısında şehit olan Polis Memuru Sezgin Uludağ’ın babası Mehmet Uludağ ve yine geçtiğimiz günlerde Hakkâri ili Dağlıca bölgesindeki hain saldırıda şehit olan Sözleşmeli Er Uğur Yıldız’ın annesi Gülbahar Çelikel ile aynı masada yer aldı. Vali Özkan programın ardından katılımcıları tek tek uğurlayarak teşekkür etti.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap