"Eğitim Şart"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,"Eğitim Şart"
Haberin Tarihi: 29.9.2015 10:41:00 - Okunma Sayısı:1198 defa okundu.

“ Eğitim Şart”

 

            Yaşamın her noktasında Eğitim Şarttır. Türk ataerkil aile sisteminde Eğitim ve Öğretim anne ile başlar baba ile disiplin sağlar okul ile devam eder ve nihayetinde ölüm anına kadar kendini yeniler ve şekillendirir.

            Eğitim Kur’an-ı Kerim’in ilk emri Oku ile insanlık alemine ulaşmıştır. Eğitim ve Öğretim çok önemli kavramlardır. Ne demiş Atalarımız ; “ akılsız dosttan ise akıllı düşmanı yeğlerim “ burdaki ana tema eğitimli insanı vurgulamaktadır.

            Bunun gibi önem arz eden çok sayıda Atasözü lügatımızda mevcuttur. Evet Eğitim ve Öğretimi insanlara ulaştıran merci ise okuldur. Tabiki burda en önemli şahsiyet Öğretmendir.

            Buradan bütün Öğretmenlerimizin Eğitim ve Öğretim Dönemlerini kutlar aynı zamanda bu güzel görevi gerçekleştirdikleri için saygımdam ellerini öperim.

            Cennet Ülkem de her ne kadar Eğitim Sistemimiz her dönem değişiklik gösterse de düzen ve sistem doğru olmasa da yine de Eğitim ve Öğretim önemlidir. Dolayısıyla mizahsel olsa da “Eğitim Şart “ dır.

            Eğitim her şey için şarttır. Çünkü “bir insan bir millet bir ülke“ kavramından yola çıkacak olursak önemini daha iyi anlar ve önemseriz.

            Şahsi düşüncem ülkemin her ferdi Eğitimli olmak zorundadır. Şartlar buna pek olumlu katkı sağlamasa da bu bir düşünce bir hayal noktasıdır. Eğitim sadece diploma demek de değildir.

            Eğitim ve Öğretim Ezan ile başlayıp Sela ile biten bir sosyolojik durumdur.

            Bu olgu ve düşünce ile Turizm Sektörümüze Eğitimli İnsanların yetişmesini arzu ederim.

            Eğitim ve Öğretim Döneminin Ülkemize ve Büyük Türk Milletine Hayırlar getirmesini Yüce Allahtan Niyaz Ederim.

            “Eğitim Şart “

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap