Isparta'nın Gelişim ve Değişimi İçin Ortak Akıl Toplantıları Devam Ediyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Isparta'nın Gelişim ve Değişimi İçin Ortak Akıl Toplantıları Devam Ediyor
Haberin Tarihi: 16.10.2015 10:47:00 - Okunma Sayısı:2159 defa okundu.

Küresel ekonomiye uyum sağlamak, Isparta'yı daha ileriye taşımak amacıyla Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) işbirliğiyle "Isparta İli Öncelikli Sektörler Çalışması" konulu bir çalıştay düzenlendi.

Isparta'nın Gelişim ve Değişimi İçin Ortak Akıl Toplantıları Devam Ediyor

 

Küresel ekonomiye uyum sağlamak, Isparta’yı daha ileriye taşımak amacıyla Isparta Ticaret ve Sanayi Odası ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) işbirliğiyle “Isparta İli Öncelikli Sektörler Çalışması” konulu bir çalıştay düzenlendi.

Barida Otel’de gerçekleştirilen çalıştaya, Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Süleyman Demirel Üniversitesi, BAKA, ITSO, kamu ve sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda temsilci katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik, bir şehrin, bölgenin, ülkenin gelişimi açısından ekonominin büyük önem taşıdığını dile getirerek “İnsanlar, işletmeler, şehirler var olmak için gelişmek ve değişmek zorundadır. Gelişimi ve değişimi yakından takip etmeyenler ise kaybolur.” diye konuştu.

Şehir olarak öz değerlerimizden faydalanarak katma değer yaratılması gerektiğini belirten Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, şehrimizde ortak hareket etme kültürünün yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından “Analiz çıktıları(veriler ve karşılaştırmalar)”, “Değişen dünya, çalışma ve yaşama ortamı, yönelimler ve biz nerede olmalıyız?” konulu VEGO Danışmanlık sunumu yapıldı. Daha sonra “Yaşanabilir, Rekabetçi, Öğrenen ve Gelişen Isparta: Engeller- Fırsatlar”, “İhracat, İstihdam ve Yeni İş Yaratma, İnovasyon, Sektörel Yoğunlaşma ve Büyüme Ana Kriterleri Çerçevesinde Alt Kriterlerin İncelenmesi ve Önceliklendirme Çalışması İçin Ağırlıkların Belirlemesi” konulu çalıştay oturumlarına geçildi. 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap