AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI PROF. DR. AYŞEN GÜRCAN ISPARTA'YA GELDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI PROF. DR. AYŞEN GÜRCAN ISPARTA'YA GELDİ
Haberin Tarihi: 19.10.2015 17:20:00 - Okunma Sayısı:3085 defa okundu.

Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Gürcan, burada "Yalnız Değilsiniz, Türkiye'nin En Büyük Ailesi" projesi kapsamında şehit çocuklarına dizüstü bilgisayar ve tablet dağıttı.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI PROF. DR. AYŞEN GÜRCAN ISPARTA’YA GELDİ

 

            Bir dizi açılış ve ziyaret programı için 18 Ekim 2015 Pazar günü Isparta’ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan Vali Vahdettin Özkan, Vali Yardımcıları ve daire müdürleri tarafından karşılandı. Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Gürcan, burada “Yalnız Değilsiniz, Türkiye’nin En Büyük Ailesi” projesi kapsamında şehit çocuklarına dizüstü bilgisayar ve tablet dağıttı. Bakan Gürcan, Valilik programının ardından geçtiğimiz günlerde Mardin’in Nusaybin ilçesindeki hain saldırıda şehit olan Polis Memuru Sezgin Uludağ’ın evini ziyaret edip ailesine başsağlığı diledi.

           

            HUZUREVİ DUALARLA AÇILDI

            Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan Uluborlu ilçesinde Hacı Ahmet Şençopur Huzurevi Yaşlı Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Hayırsever işadamı Mehmet Şençopur tarafından yaptırılan Hacı Ahmet Şençopur Huzurevi Yaşlı Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Kamu olarak bu hizmetleri yapmakla mükellef olduklarını belirterek, “Ama siz gönül verenlerimiz, hayırseverlerimiz olmazsa bunun altından tamamıyla kalkamayız. Bu nedenle hayırsever işadamımıza çok teşekkür ediyorum. Yaşlılık sosyal bir gerçektir. Sevgi gibidir saklanamaz. Geçmişin muhasebesinin yapıldığı anılarla yaşanılan insanın en bereketli dönemidir yaşlılık. Bu gerçekler üzerinden sağlıklı politikalar üretiyoruz. Günümüzde teknoloji ilerlemiştir. İnsan ömrü uzamış yaşlı nüfus dünyada olduğu gibi ülkemizde de artış göstermiştir. Yaşlılıklarında ihtiyaç duyulan hizmet alanları planlayarak geleceği kurmak istiyoruz ” dedi.

 

            26 BİN ÜZERİNDE YAŞLIYA

            BAKIM HİZMETİ VERİLİYOR

            Türkiye’de 2002 yılında 63 huzurevi, yaşlı bakım evi ve rehabilitasyon merkezinde 4 bin 952 yaşlıya hizmet verildiğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, “Bugün 130 huzur evinde 12 bin 181 yaşlımıza hizmet vermekteyiz.

Belediye ve diğer kamu kuruluşlarıyla gerçek kişi ve derneklerin işlettiği 222 huzurevinde de 14 bin 427 üzerinde yaşlıya kurumsal hizmet veriliyor.  Toplamda 342 huzurevinde 26 bin üzerinde yaşlıya hizmet veriyoruz.” dedi.

            Konuşmanın ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Vali Vahdettin Özkan, hayırsever işadamı Mehmet Şençopur ve protokol üyeleri, 4 milyon liraya mal olan 65 kişi kapasiteli huzurevinin açılışını yaptılar.

 

            İLKOKULUN TEMELİ ATILDI

            Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan açılış programının ardından Uluborlu ilçesinde hayırsever işadamı Ali Orhan Kirişoğlu tarafından yaptırılacak olan ilkokulun temel atma törenine katılarak, temelin ilk harcı için Vali Vahdettin Özkan ve hayırsever Ali Orhan Kirişoğlu ile birlikte butona bastı.

 

            YAŞLI YAŞAM EVİ ZİYARETİ

            Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan ardından Senirkent ilçesine geçerek burada yaşlı yaşam evini ziyaret etti. Senirkentlilerin yoğun ilgisiyle karşılanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan vatandaşlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap