Ak Parti Isparta Milletvekili Bilgiç: "Girişimcilere daha fazla destek"

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ak Parti Isparta Milletvekili Bilgiç: "Girişimcilere daha fazla destek"
Haberin Tarihi: 19.10.2015 17:32:00 - Okunma Sayısı:3101 defa okundu.

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, kadın girişimcilerle buluşmasında 1 Kasım'dan sonra girişimciliğe daha fazla destek sunulacağını söyledi.

Ak Parti Isparta Milletvekili Bilgiç: “Girişimcilere daha fazla destek…”

 

            AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, kadın girişimcilerle buluşmasında 1 Kasım'dan sonra girişimciliğe daha fazla destek sunulacağını söyledi.

            TOBB Kadın Girişimciler İcra Kurulu ve Üyeleri, geçtiğimiz cuma akşamı Tempo Park'ta Bilgiç ailesini misafir etti. AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, eşi Afife ile kızları Pınar ve İrem ile birlikte kadın girişimcilerin 5 çayına konuk oldu. Kadın girişimcilerin sorunlarını dinleyen Milletvekili Bilgiç, önümüzdeki dönemki yeni düzenlemeler ve girişimciliğe yapılan desteklerle ilgili bayanları bilgilendirdi.

            Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, girişimciliği desteklerken olaya kadın-erkek diye bakmadıklarını söyledi. Bilgiç, şu mesajları verdi:

            "Biz olaya kadın-erkek diye bakmıyoruz. Bizim için asıl olan girişimcidir. Seçim beyannamemizin 2 ayağı var. Genç girişimcilerimize proje getirdiklerinde 50 bin TL hibe, 100 bin TL sıfır faizli kredi imkanı sunuyoruz. Genç çiftçilerimize 30 bin TL hibe ve 100 bin TL sıfır faizli kredi imkanı sunuyoruz.

            Isparta Çağrı Merkezi özel bir sektör tarafından yapıldı. Şu an 580 kişiye iş imkanı sunuluyor. Orada çalışanların yüzde 85'i ön lisans ve lisans mezunu. Bir firma geldi yardım talep etti. Biz de her türlü desteği verdik. İl Özel İdaresi olarak 2.2 milyon TL harcadık ve yatırımcımızın hizmetine sunduk. Bunu Isparta'da bir girişimci isteseydi yapmazmıydık. Aynı desteği ona da verirdik.

Neden bu alanda bir girişimci Isparta'dan çıkmadı?

            Önümüzdeki süreçte Belediyelere kreş açma zorunluluğu getiriyoruz. Kadınlarımıza doğum izni uygulaması yeniden düzenlendi. Birinci çocuk için 2 ay, ikinci çocuk için 4 ay, üçüncü çocuk için 6 ay yarı zamanlı çalışıp, tam ücret alma imkanı sunuluyor. Daha sonra da çocuğu okula başlayıncaya kadar kısmi zamanla çalışma imkanı verilecek.

            Bürokrasiye istediğimiz hızı veremiyoruz. Temel sorun bu. Önümüzdeki dönemin mücadelesi bürokratik olacak. Kadın girişimcilerli ilgili Kredi Garanti Fonu üzerinden destekleme yapılacak. 100 bin TL'ye kadar olan taleplerinizde bankalarda zorlanmayacaksınız. Partimizin seçim beyannamesinde yer aldı. Meclis kapanmadan önce çıkardığımız Torba Yasa'da Kredi Garanti Fonu'nun kefalet limitini 1 milyardan 2 milyar TL'ye çıkardık. Ve 10 kata kadar Bakanlar Kurulu'na artırma yetkisi verdik. 2002'de KOSGEB'de kayıtlı üye sayısı 4 bin. Bugün 8 binin üzerinde.

            KAGİK Başkanı Gözde Çağlar da kadın girişimcilerin finansmana erişimi noktasında büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek şöyle konuştu:

            "Isparta ticareti geçmişten bugüne kadınlar sayesinde ayakta kalmış. Halıyı dokuyan kadınlar, gülü toplayan kadınlar. Isparta'da maalesef tembel erkek topluluğu var.

            Kadın girişimcilerimiz zorluklarla iş kuruyor. Ama finansmana erişim noktasında sıkıntılar var. Kredi Garanti Fonu uygulaması. Önce kredi çekecek sonra fona başvuracak. Orada eş imzası isteniyor. Bayanlar eşinden ayrı bir iş yapamaz mı? İlla bizler erkeklerle mi bir yere geleceğiz. Ki biz erkekleri bir yere getirmişiz. KOSGEB'de önce işinizi hallediyorsunuz, işinizi kuruyorsunuz. Destek sonradan geliyor. Destek önce verilmeli sonra iş kurulmalı.

            Isparta ticaretinin kökünde bayanlar var.  Daha çok girişimci bayan istiyoruz. Kreş desteği istiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın anaokullarına destek verilirken, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne bağlı kreşlerde de destek verilmesini talep ediyoruz.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap