Aksu Alabalıkta Türkiye Lideri

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Aksu Alabalıkta Türkiye Lideri
Haberin Tarihi: 21.10.2015 09:53:00 - Okunma Sayısı:2212 defa okundu.

Isparta'nın Aksu ilçesi zengin mineralli soğuk suyu nedeniyle alabalık üretiminde kalite açısında Türkiye, pazar noktasında ise bölge lideri oldu. Aksu'daki 18 tesiste 26 milyon yavru, 680 ton da porsiyonluk alabalık üretiliyor.

Aksu Alabalıkta Türkiye Lideri

 

            Isparta’nın Aksu ilçesi zengin mineralli soğuk suyu nedeniyle alabalık üretiminde kalite açısında Türkiye, pazar noktasında ise bölge lideri oldu. Aksu’daki 18 tesiste 26 milyon yavru, 680 ton da porsiyonluk alabalık üretiliyor.

            Aksu Kaymakamı Ercan Erkol, sadece suyun yaz kış değişmeyen derecesi nedeniyle değil içerdiği mineral bakımından da Aksu’da yetiştirilen alabalığın Türkiye’nin en kaliteli alabalığı olduğunu vurguladı. Erkol: “Balığın kaliteli olması tamamen suyla alakalı. Aksu suyu hem yeterli soğuklukta hem de mineral bakımından oldukça zengin. Türkiye’nin en iyi alabalığı burada, Aksu’da yetiştiriliyor.” diye konuştu.

            Aksu alabalığının tanıtımı konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade eden Aksu Kaymakamı Ercan Erkol, Aksu’nun 18 adet yavru alabalık üretim tesisiyle çevredeki büyükşehirlerin alabalık ihtiyacını karşıladığını belirtti. Bu tesislerde yılda 26 milyon yavru balık üretildiğinin altını çizen Erkol, porsiyonluk balık üretiminin ise yılda 680 tonu bulduğuna dikkati çekti.

            Alabalık üretiminin yaygınlaştırılması, niteliğinin iyileştirilmesi için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Aksu Kaymakamı Ercan Erkol,  alabalığın hali hazırda olan kalitesinin tüm Türkiye ve dünyaca bilinirliğinin artırılması için projeler geliştirildiğini vurguladı. Aksu’da şuanda 18 adet alabalık üretim tesisinin bulunduğunu söyleyen Aksu Kaymakamı Ercan Erkol, Aksu’da yıllık 26 milyon yavru balık üretildiğine dikkati çekti. Aksu Kaymakamı Erkol şunları söyledi: “Burada Türkiye’nin en iyi alabalığı üretiliyor. Biz üretimimizle Türkiye’ye kendimizi tanıtmaya devam ediyoruz. Dünyaya açılmak için ise çalışmalarımızı, projelerimizi hızlandırıyoruz. Yakın çevredeki büyükşehirlerin alabalık ihtiyacını biz karşılıyoruz. Burası Konya, Ankara ve Antalya gibi şehirlerin alabalık ihtiyacını ciddi anlamda karşılıyor. Ayrıca bizim alabalığımızın kalitesi diğer alabalıkla göre daha farklı. Şöyle ki, Aksu’daki suyun kalitesi farklı. Burada suyun sıcaklığı yaz ile kış arasında birkaç derece oynar. Yazın en fazla 10 derece olan su kışın çok daha soğuk oluyor. Balığın kalitesi suyla alakalı neticede. Aksu’nun suyu da kaliteli sayılı su arasında. Mineral bakımından da suyumuz oldukça zengin.”

Kaynak: MATHABER.COM

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap