DEVLETTEN ŞİKAYETÇİYİM...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DEVLETTEN ŞİKAYETÇİYİM...
Haberin Tarihi: 22.10.2015 09:23:00 - Okunma Sayısı:1256 defa okundu.

DEVLETTEN ŞİKAYETÇİYİM…

 

            Evet, devletten şikayetçiyim.

            Ankara’da rahat koltuklarında oturarak karar verenlerden şikayetçiyim.

            Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayıp da yalnızca Anadolu topraklarında bulunan ve dünyada tek olan endemik türü yok etmeye kararlı yetkililerden şikayetçiyim.

            Isparta’nın dağları mermer ocakları yüzünden delik deşik oldu. Özellikle bitki çeşitlerimiz büyük tehlike altında.

            Devlet, Sütçüler’e düşman!..

            Sütçüler bölgesinde yetişen kekiğin niteliği dünyada tek. Gel gör ki bu kekikler mermer ocakları yüzünden felaketin eşiğinde. Çünkü devlet kekik dağlarına mermer arama ruhsatı verdi. Kekiğin merkezi Sütçüler- Gümü Köyü sakinleri, bu dağları ve dağların endemik yapısını bilmeden koltuklarında oturarak karar alan yetkilileri sağduyulu olmaya çağırıyor.

            Devlet, Sütçüler’e düşman!..

            Isparta bölgesindeki ardıç ağaçlarımız da tehlikede. Ağaçlar içinde en zor yetişen fakat ömrü çok uzun olan ağaç ardıçtır. Ardıç ağacı, ardıç kuşunun tohumları taşıması sayesinde yayılan ve zor yetişen bir çam türüdür. (Gerçi son zamanlarda Eğirdir Meyve ve Fidanlık Müdürlüğü’nde ardıç fidanı yetiştirme başarısı gösterilse bile hala ardıç kuşları görevde.)

            Mermer ocakları ardıç ağaçlarımızı da yok ediyor. Ardıç ağaçlarının en niteliklisi de yine Sütçüler’de Yeniköy beldesinde yetişiyor.

            Devlet, Eğirdir’e düşman!..  

            Üretici şikayetçi.

            Eğirdir’in dağları da delik deşik. Çıkan mermer tozu elma yapraklarını kaplayarak Türkiye’nin en kaliteli elmasında kalite bozumuna neden olmaya başladı. Ülkemizde üretilen elmanın dörtte birini karşılayan elma üreticisi zor durumda.

            Halk şikayetçi!..

            Ayrıca Eğirdir iki tarafı dağlarla çevrili olduğu için rüzgarı bol olan bir yer. Bu yüzden kuzeyden(poyraz) ve güneyden(lodos) esen rüzgarların etkisindedir. Dolayısıyla Eğirdir bu rüzgarların getirdiği mermer tozlarıyla karşı karşıyadır. Bunun sonucunda da boğaz rahatsızlıklarında artış başladı. Eğirdir sağlık çalışanları, son zamanlarda, özellikle çocuklarda, boğaz şikayetlerinin arttığını ve bunu da mermer tozlarına bağladıklarını ifade ediyorlar. 

            Kısaca bölgenin jeolojik ve doğal anatomisini göz ardı ederek mermer ocakları ruhsatı verenlerden şikayetçiyim.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap