Keçiborlu Gelecek Turizmde diyerek lavanta ile kalkınacak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Keçiborlu Gelecek Turizmde diyerek lavanta ile kalkınacak
Haberin Tarihi: 28.10.2015 08:03:00 - Okunma Sayısı:2254 defa okundu.

Anadolu Efes, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde gerçekleştirilen ve bir yerel kalkınma yaklaşımı olan "Gelecek Turizmde"nin 3.dönem projelerinden seçtiği 3 projeden biri olan "Keçiborlu Lavanta ile Kalkınıyor" projesi, Gelecek Turizmde kapsamında destek almaya hak kazandı.

Keçiborlu Gelecek Turizmde diyerek lavanta ile kalkınacak

 

            Anadolu Efes, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde gerçekleştirilen ve bir yerel kalkınma yaklaşımı olan ‘Gelecek Turizmde’nin 3.dönem projelerinden seçtiği 3 projeden biri olan “Keçiborlu Lavanta ile Kalkınıyor” projesi, Gelecek Turizmde kapsamında destek almaya hak kazandı.

            Türkiye’deki lavanta üretiminin %85’inin gerçekleştiği Isparta, Keçiborlu ilçesindeki lavanta üretimiyle Gelecek Turizmde kapsamında desteklenecek.

            Anadolu Efes, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde hayata geçen Gelecek Turizmde, üç yıldır seçtiği projelere fon desteğiyle beraber eğitim, planlama, teknik destek, iletişim ve danışmanlık desteği de sağlıyor.

            “Keçiborlu Lavanta ile Kalkınıyor” projesi Keçiborlu Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Derneği önderliğinde; Keçiborlu Köylere Hizmet Götürme Birliği, Kuyucak Köyü Muhtarlığı ve Ardıçlı Köyü Muhtarlığı ortaklığıyla yürütülüyor.

            “Keçiborlu Lavanta ile Kalkınıyor” projesi, kırsal turizm faaliyetleri ile lavanta ürününün yetiştirildiği bölgelere turistleri çekmeyi; kırsal turizmin canlanmasını sağlamayı, istihdam yaratmayı ve bölge ekonomisini canlandırmayı hedefliyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap