Turizm Potansiyelinin Düşük Sezonu

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Turizm Potansiyelinin Düşük Sezonu
Haberin Tarihi: 4.11.2015 08:22:00 - Okunma Sayısı:1487 defa okundu.

Turizm Potansiyelinin Düşük Sezonu

 

            Değerli okuyucularım öncelikle 1 Kasım Genel Seçim sonuçları ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını arzu ederim.

            Yeni kurulacak kabinede Turizm Bakanlığına sektörel sorunları bilen sektörel ve ülke için faydalı bir insanın göreve gelmesini isterim.

            Evet değerli okuyucularım turizm yüksek sezon ve düşük sezon olarak iki alt başlıkta incelenebilir. Özellikle potansiyel yapısı mevsimine ve nüfus oranına göre düşük ve orta seviyede olan bölgeler için bu tanım daha doğru olur.

            Eğirdir’imiz şuan itibari ile düşük sezon içindedir.

            Peki düşük sezonu yüksek performans ile nasıl geçiştirilir bunu düşünmek gerekir.

            Bence mevsimsel hava şartları göz önünde bulundurularak kapalı alanlarda yapılabilecek faaliyetler vardır örneğin ; satranç, masa tenisi, folklor, briç, tavla… ulusal ya da bölge turnuvaları gibi yada resim sergileri, sektörel eğitimler seminerler gibi veya fuarlar gibi bunları organize etmek talep etmek, burada yaşayan insanlara bağlıdır her şeyi yerel yönetimlerden beklemek doğru değildir.

            Düşünün yukarıda belirttiğim organizasyonlara ilçe dışından teşrif eden misafirler konaklama yeme içme vs alışverişlerini ilçemizde gerçekleştirecekler ve ekonomik girdi kazanç sağlayacaklardır.

            Evet bu sayede düşük sezonu iyi değerlendirmiş oluruz.

            Peki kaçımız bunları dile getiriyor olması için uğraş veriyor yada talep ediyor ?

            Bu sorunları dile getirecek bu oluşumları sağlayacak sektörle uğraşan insanların bence biran önce bir araya gelmesi fikir telakisinde bulunması ve resmi bir boyut kazandırılması gerekir.

            Elimizde yaşadığımız bol nimetli altın tepside sunulan ilçemiz var akademisyenlerimiz var ve en önemlisi sektörde para kazanan bizler varız.

            Bir şeyler yapılmalıdır.

            Saygılarımla...

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap