ŞARKİKARAAĞAÇ SU PROJESİNDE İLK KAZMA VURULDU

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ŞARKİKARAAĞAÇ SU PROJESİNDE İLK KAZMA VURULDU
Haberin Tarihi: 5.11.2015 08:46:00 - Okunma Sayısı:2137 defa okundu.

Temiz ve sağlıklı su için Şarkikaraağaç'tai bulunan asbestli boruların değişim projesinde ilk kazma vuruldu.

ŞARKİKARAAĞAÇ SU PROJESİNDE İLK KAZMA VURULDU

 

            Temiz ve sağlıklı su için Şarkikaraağaç'tai bulunan asbestli boruların değişim projesinde  ilk kazma vuruldu.

            İller Bankası kanalı ile ihaleyi kazanan firma çalışmalara başladı. Şarkikaraağaç’ta Asbestli boruların yerini daha hijyenik ve sağlıklı borular alacak.

            Şarkikaraağaç Belediye Başkanı İsa ÇARKACI asbest boruların değişimi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu.

            “İlçemizde 1994 yılından beri kullanılan 12-13 km civarında olan Asbest borular sağlık açısından son derece tehlikeli. Asbest su borularının insan sağlığına verdiği zararlı etkileri yok ederek, halkımızın sağlıklı içme suyu kullanmasına olanak sağlamak için acilen asbest borularının değiştirilmesi gerekiyordu. Ayrıca günlük asbest boruların bulunduğu yerlerde ortalama 1 tane patlak oluşuyor. Oluşan patlağın Belediyeye maliyeti 500 TL civarında oluyordu. Asbest boruları değişimi ile  ilçemiz halkına hem sağlıklı su içirmiş olacağız, hem de belediyemizi büyük bir maliyetten kurtaracağız. Alt yapısıyla, üst yapısıyla çalışmalarımız devam edecek. Şarkikaraağaç’ımıza yeni içme suyu projesi hayırlı olsun ".

            Başkan İsa ÇARKACI; “Asbest boru değişim projesinin yakından takipçisi olan Hemşehrimiz Milletvekili Sayın Süreyya Sadi BİLGİÇ’e de desteklerinden ve yardımlarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap