Doğaltaş ihracatçıları Çin'e gitti

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Doğaltaş ihracatçıları Çin'e gitti
Haberin Tarihi: 9.11.2015 09:10:00 - Okunma Sayısı:2096 defa okundu.

Batı Akdenizli doğaltaş ihracatçıları, bölgenin en büyük doğaltaş alıcısı olan Çin'e gidiyor.

Doğaltaş ihracatçıları Çin'e gitti

 

            Batı Akdenizli doğaltaş ihracatçıları, bölgenin en büyük doğaltaş alıcısı olan Çin'e gidiyor. Çin'de inceleme ziyaretlerinde bulunacak olan heyet, Shuitou Doğaltaş Fuarı'na da katılacak.          Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa SATICI, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB), Ekonomi Bakanlığı desteğiyle yürütülen ‘Batı Akdeniz Maden İhracatının Geliştirilmesi' URGE Projesi çerçevesinde Çin'in Shuitou kentinde düzenlenen Doğaltaş Fuarı'na katılıyor. Batı Akdeniz'in doğaltaş ihracatını artırmak, Çin'e olan doğaltaş ihracatını daha da geliştirmek ve sektörde yaşanan gelişmeleri yakından takip etmek için Shuito'ya giden Batı Akdeniz heyeti, kentte doğaltaş ithalatçısı ve bu alanda iş makinesi üreten firmalara da programlı ziyaretler gerçekleştirecek.

            Shuitou Doğaltaş Fuarı'nda Batı Akdeniz'i BAİB Maden Komitesi Başkanı Ercan Akın temsil ederken, bölgeden 8 firmanın temsilcisi de Türkiye standındaki yerlerini alıyor. Fuara katılan Batı Akdeniz firmaları, bölgenin doğaltaş ürünlerini katılımcılara daha yakından tanıtma imkanı bulacak. BAİB heyeti ise www.sektorelbilgiagi.org sayfası üzerinden bölgenin doğaltaş firmaları hakkında stant ziyaretçilerini bilgilendirecek. Fuarda ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirilecek.

            Shuitou, Çin'in doğaltaş endüstrisindeki en önemli kenti olarak öne çıkıyor. Kent, limanının yanı sıra doğaltaş alanında faaliyet gösteren 1200 firma ve yaklaşık 10 bin taş işleme fabrikası ile dikkat çekiyor. Geçen yıl 54 ülkeden 2 bin firmanın katıldığı, 143 bin profesyonelin ziyaret ettiği fuar, Batı Akdeniz'in doğaltaş ihracatı açısından büyük önem taşıyor.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap