GELENEKSEL SPORLAR EĞİRDİR’DE TANITILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,GELENEKSEL SPORLAR EĞİRDİR’DE TANITILDI
Haberin Tarihi: 8.5.2025 12:52:07 - Okunma Sayısı:153 defa okundu.

ATA SPORLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

GELENEKSEL SPORLAR EĞİRDİR’DE TANITILDI

ATA SPORLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Dünya Etnospor Konfederasyonu ve Eğirdir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen “Geleneksel Sporlar” etkinliği, Eğirdir’de büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinlikte geçmişten günümüze ulaşan ata sporları tanıtılırken, katılımcılar bu kültürel mirası yakından tanıma ve deneyimleme fırsatı buldu.

Eğirdir Otogarı alanında düzenlenen etkinlikte, okçuluk, ok savaşları, mas güreşi, mangala, dokuztaş, üçtaş, çömlek oyunu, kale oyunu ve atlı binicilik gibi pek çok geleneksel Türk sporu ziyaretçilere sunuldu. Öğrencilerden yerel yöneticilere kadar birçok kişi bu etkinlikte ata sporlarını hem izledi hem de uygulamalı olarak deneyimledi.

Etkinlik, Süleyman Demirel Üniversitesi Etna Spor Topluluğu’nun organizasyonu ve protokol konuşmaları ile başladı. Etkinliğin akademik danışmanı Öğr. Üyesi Ersan Altun yaptığı açılış konuşmasında, “Gelenekten geleceğe” temasıyla düzenlenen etkinliğin, gençlerin geleneksel sporlarla tanışması açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Eğirdir Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç. Dr. İlyas Devran Çelik ise konuşmasında, “Bugün ata sporumuzu tanıttığımız, tarihî öneme sahip bu topraklarda bulunmaktan büyük onur duyuyoruz. Miryokefalon Savaşı’nın gerçekleştiği bu bölgede öğrencilerimize tarihimizle iç içe sporları aktarmak bizler için anlamlı,” ifadelerini kullandı.

Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Erol da organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ortaokul ve lise öğrencilerinin de etkinliğe katılmaları için organizasyon sağladıklarını belirtti.

Gölbelde Şirket Müdürü Gizem Cansoy ise, Eğirdir’in bu etkinliğe ilk kez ev sahipliği yaptığını ve bu sporların ilçeye kültürel ve turizm anlamında katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Etkinliğe katılan Eğirdir Kaymakamı Ömer Çimşit de yaptığı konuşmada, “Bugün ilçemiz için çok özel bir gün. Etna Spor Konfederasyonu’nun katkılarıyla, ata sporlarımızı sadece gençlerimize değil, tüm halkımıza tanıtıyoruz. Geleneksel sporlarımız; okçuluk, güreş, binicilik gibi dallar, kültürümüzün temel taşlarıdır. Bu etkinlik sayesinde hem spor bilincini artırıyor hem de geçmişimizi geleceğe taşıyoruz,” dedi.

Etkinliğin sonunda protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar kurulan stantları gezerek geleneksel sporları birebir deneyimledi.

Yoğun katılımın gözlendiği etkinlik 16.30’a kadar devam edecek.

Haber: Emel Turan Kartal

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap