BAKA YÖNETİM KURULU EĞİRDİR'DE TOPLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAKA YÖNETİM KURULU EĞİRDİR'DE TOPLANDI
Haberin Tarihi: 28.11.2015 11:53:00 - Okunma Sayısı:1382 defa okundu.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)'nın yönetim kurulu toplantısı 27 Kasım 2015 Cuma günü Eğirdir Valilik Konukevi'nde gerçekleştirildi.

 BAKA YÖNETİM KURULU EĞİRDİR’DE TOPLANDI

 

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)’nın yönetim kurulu toplantısı 27 Kasım 2015 Cuma günü Eğirdir Valilik Konukevi’nde gerçekleştirildi.

BAKA Yönetim Kurulu üyelerini Eğirdir Kaymakamı Abdullah AKDAŞ karşıladı. Isparta Valisi Vahdettin ÖZKAN’ın başkanlığındaki BAKA Yönetim Kurulu toplantısına; Burdur Valisi Hasan KÜRKLÜ, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun ERCENGİZ, Isparta İl Genel Meclis Başkanı Ali BOLAT,  Burdur İl Genel Meclis Başkanı Osman KARAKAYA, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN ve BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı ÖZEN ile ilgili birim başkaları ve il YDO koordinatörleri katıldı.

BAKA Yönetim Kurulu üyelerini misafir etmekten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Vahdettin ÖZKAN, Kalkınma Ajansı’nın sürdürdüğü faaliyet ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Vali ÖZKAN, toplantıda 2016 Yılı Mali Destek Programı’nın desteklenecek öncelik alanları, bütçesi ve proje değerlendirme kriterleri gibi ilgili konuların, ajansın bölge illerinde sürdürdüğü kümelenme çalışmalarının ele alınacağını belirtti. Toplantının açılış konuşmasında, BAKA Yönetim Kurulu üyelerini misafir etmekten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Özkan, Kalkınma Ajansı’nın sürdürdüğü faaliyet ve çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Vali Özkan, 2016 Yılı Mali Destek Programı’nın desteklenecek öncelik alanları, bütçesi ve proje değerlendirme kriterleri gibi ilgili konuların, ajansın bölge illerinde sürdürdüğü kümelenme çalışmalarının toplantıda ele alınacağını belirtti.

Isparta, Antalya ve Burdur illeri ve ilçelerinin kalkınmada yol haritası olacak sektörel öncelikleri belirleyen 2014-2023 Bölge Planı’nın önemini vurgulayan Vali Vahdettin Özkan, “Bölge illerine bağlı ilçelerin yatırım izleme programlarının hazırlanması çalışmaları, ayrıca ajans destek ve tanıtım faaliyetleri ile ilgili bilgiler aktarılacaktır. Bölge planı kamu kurumları arasında bağlayıcı bir zemin olacaktır ve özellikle sektörler açısından rehber ve yönlendirici nitelik arz etmektedir. Ajanslarımızın nitelikli uzmanları kurumsal kapasitesi ve bölgemize ait sektörlerde kamu ve özel kuruluşlarında orta, uzun ve kısa vadeli takip etmemiz gereken yol haritası ne olmalı bunun cevabını da bize veriyor. Bu da iller açısından büyük bir kazanım sağlıyor.” dedi.

          BAKA Yönetim Kurulu toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle tamamlandı.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap