Su Ürünleri Tebliğ Hazırlık Toplantısı Eğirdir'de Düzenlendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Su Ürünleri Tebliğ Hazırlık Toplantısı Eğirdir'de Düzenlendi
Haberin Tarihi: 1.12.2015 17:17:00 - Okunma Sayısı:2216 defa okundu.

1 Eylül 2016 -31 Ağustos 2020 tarihleri arasındaki avlanma döneminde uygulanmak üzere hazırlanacak olan 4/1 numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliği ile 4/2 numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğin hazırlık çalışmaları Su Ürünleri sektör temsilcilerine anlatılarak fikir alışverişinde bulunuldu.

Su Ürünleri Tebliğ Hazırlık Toplantısı Eğirdir’de Düzenlendi

 

            1 Eylül 2016 – 31 Ağustos 2020 tarihleri arasındaki avlanma döneminde uygulanmak üzere hazırlanacak olan 4/1 numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliği ile 4/2 numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğin hazırlık çalışmaları Su Ürünleri sektör temsilcilerine anlatılarak fikir alışverişinde bulunuldu.

            Gıda Tarım ve Hayvancılık Eğirdir İlçe Müdürlüğünün organizasyonlarıyla Su Ürünleri 4/1, 4/2 Tebliğ hazırlıkları toplantısı düzenlendi.

 
            Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (SAREM)’nde düzenlenen toplantıya; Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Uğur Turgut, Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ayhan Küçükköse, Barla Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Fevzi Ceylan, S.S. Taşevi Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hasan Çetinkaya, S.S. Aşağı Tırtar Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Muammer Kabasakal, S.S. Bağören Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ersin Başkaya, Eğirdir İlçe Jandarma Komutanlığından Meftun Kömürcü, Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğünden İsmet Dokur, Has - Su Ürünleri Başkanı Mustafa Hobanoğlu ve Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde  görevli Su Ürünleri Mühendisleri katıldılar.

            Toplantı öncesi bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Uğur Turgut; “2016 -2020 yılları arasında gerek ticari, gerekse amatör balıkçılık için düzenlenen sirküler, Bakanlık tarafından çıkarılacak. Bu sirküler çıkarılmadan önce yöresel olarak sektör temsilcileriyle birebir toplanalım, fikir alışverişi yapalım dedik. Bu toplantımızın sonucunda bir rapor tutacağız, bu raporu da Bakanlığımıza sunacağız. Bakanlık, 2016-2020 yılları arasında yapılacak sirküleri son haline getirip yayınlayacak. Önemli olan hazırlık çalışmasıdır zaten. Bizler de sizlerden, beklenti ve taleplerinizi alacağız. Bakanlık tarafından uygun görülürse, Bakanlık sirkülere dahil edilir ve daha sonra uygulama haline geçirilir. Bu toplantımız oldukça önemli. Mevzuatın hazırlık çalışması” dedi.

 
            Konuşmalarında Eğirdir Gölü ile ilgili de bilgiler veren Turgut: “ Eğirdir Gölü tatlı su rezervi açısından çok önemli bir rezerv. Ama Su Ürünleri Avcılığı açısından daha önemli bir rol üstleniyor. Ekmeğini bu gölden kazanan bir sürü balıkçımız var. Bakanlığımız bu tür konularda balıkçılığın, yani avcılığın sürdürülebilir olması için dikkat ediyor. Eğirdir Gölü gerçekten çok önemli” dedi.

            Şimdi uygulanan 3/1 Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı ve 3/2 Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen tebliğ 2016 Eylül ayına kadar devam edecek.

            1 Eylül 2016 – 31 Ağustos 2020 tarihleri arasında geçerli olacak olan sirküler için hazırlanan tasarıda;

4/1 Tebliğ için;

1- 35-1-b Sazan Av Yasağı 1 Nisan – 1 Temmuz arasında yapılsın

2- Parakende ile Sazan Avcılığı Yasaklansın

3- 4/1 Kerevit Av Yasağı 15 Ekim – 15 Haziran tarihleri arasında yapılsın

4- Elektrik Şoku Yasağı 5 Kat Para Cezası Uygulansın

5- Serpme ile Ticari avcılık Yasaklansın

6- 45-12-4 Satış Belgesi Süresi Maksimum 7 Gün olsun

7- 45-18 Yetiştiricilik kalksın

8- 45-22 Misina Kalksın

9- 47-6 Karaya Çekme Kıyıdan 10 m. olsun.

10- Amatör Avcı Sahasında 100m. uzağa ağ, sepet dökülsün… gibi konular tartışıldı.

            Yapılan toplantı sonunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce rapor tutuldu. Rapor, önce Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne daha sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na gönderilecek.

            Oldukça verimli ve sohbet havasında geçen toplantıda, Balıkçılar sorunlarını bir nebze de olsa anlatma fırsatını yakaladılar.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap