Ispartalı doktorlardan sağlıklı yaşamın püf noktaları

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Ispartalı doktorlardan sağlıklı yaşamın püf noktaları
Haberin Tarihi: 3.12.2015 09:04:00 - Okunma Sayısı:2251 defa okundu.

Basın Kulübü'ne bu hafta konuk olan Davraz Yaşam Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Güntülü Gökdoğan ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Emrah Ceylan sağlıklı yaşamın püf noktalarını anlattı.

Ispartalı doktorlardan sağlıklı yaşamın püf noktaları

 

            Basın Kulübü’ne bu hafta konuk olan Davraz Yaşam Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Güntülü Gökdoğan ve Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Emrah Ceylan sağlıklı yaşamın püf noktalarını anlattı.

            Gazeteciler Mehmet Erçakır ve Soner Toros’un moderatörlüğünde Kanal 32’de yayınlanan Basın Kulübü bu hafta da yine dopdolu bir programla ekranlara geldi.

            2 bölümden oluşan canlı yayının birinci bölüm konuğu olan Davraz Yaşam Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Güntülü Gökdoğan idi. Uz. Dr. Gökdoğan çocuk sağlığına ilişkin ebeveynlere önemli bilgiler aktardı. Doğru bilinen yanlışlara da değinen Uz. Dr. Gökdoğan, aileleri yanlışa düşmemeleri konusunda uyardı.

            ÇOCUKLARDA OBEZİTEYE DİKKAT

            Çocuklarda her geçen gün artan hastalıklardan biri olan obeziteye değinen Uz. Dr. Güntülü Gökdoğan, ailelerin bu konuda dikkatli olması gerektiğini söyledi. Sedenter yaşam ve fiziksel aktivite azlığının çocuklarda obezite olasılığını artırdığını söyleyen Uz. Dr. Gökdoğan, bu rahatsızlık sonrasında çocukların psikolojisinin de bozulabildiğine işaret etti. Uz. Dr. Gökdoğan  “Çocuklarda obezitenin artmasının sebebi, sedenter yaşam denilen fiziksel aktivite azlığı. Televizyonun karşısında çok vakit geçirme, fastfood tüketme ve çok fazla şekerli içeceğin tüketilmesi. Tüm bunlar bir araya geldiğinde obezite ortaya çıkabiliyor. Bu durum ortaya çıktığında şüphesiz ki çocukların ruhsal olarak etkileyebiliyor. Bundan kurtulabilmek için veya bu yaşam tarzını bertaraf edebilmek için öncelikle ailelerin de yaşam tarzlarına dikkat edebilmeleri gerek. Onların da yeme alışkanlıkları çocukları etkiliyor. Anne babanın 3 ana 3 ara öğün şeklindeki beslenme düzenine dikkat edilmesi gerek. Bence buna sadık olunursa düzene girebilir” diye konuştu.

            ÇOCUK TARAMALARI ÖNEMLİ

            Çocuklarda sağlık taramalarının yenidoğandan itibaren başladığına dikkati çeken Uz. Dr. Güntülü Gökdoğan, çocuklarda öncelikle topuk kanına bakıldığını söyledi. Uz. Dr. Gökdoğan, “Bu önlenebilir zeka geriliğinin en büyük gösterenlerinden biridir. Bu uygulamayla zeka geriliğine sebep olabilecek birkaç hastalığın tanısı anlaşılabiliyor. İşitme tarama testleri yapılıyor. Her yenidoğanda mutlaka yapılan bir uygulama bu. Sonrasına rutin kontrollerde, boy, baş çevresi ve kilo takibi yapılıyor. 2 aylıkken de kalça ultrasonu alıyoruz. Eğer bir risk faktörü yoksa şikayeti yoksa diyabet rutinimizde yok. Ancak şikayet dahilinde bakılıyor. Zaten yenidoğanda diyabet hemen anlaşılmayabilir” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap