2015 YILININ SON MECLİS TOPLANTISI İKİ OTURUM HALİNDE YAPILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,2015 YILININ SON MECLİS TOPLANTISI İKİ OTURUM HALİNDE YAPILDI
Haberin Tarihi: 3.12.2015 16:48:00 - Okunma Sayısı:1512 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı iki oturum halinde 01.12.2015 salı günü saat 19.30'da ve 02.12.2015 çarşamba günü saat 17.30'da Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

2015 YILININ SON MECLİS TOPLANTISI İKİ OTURUM HALİNDE YAPILDI

            Eğirdir Belediyesi aralık ayı meclis toplantısı iki oturum halinde 01.12.2015 Salı günü saat 19.30'da ve 02.12.2015 Çarşamba günü saat 17.30'da Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.         

            Hemşehrilerimizin yoğun ilgi gösterdiği Meclis Toplantısı’na, Belediye Başkanı Ömer Şengöl başkanlığında Demokrat Parti Belediye Meclis Üyeleri; Selahattin Tamgül, Hasan Bilal Taran, Mehmet Cengiz Kılınç;  Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri, Mustafa Erhan Savran, Mehmet Eray Uslu, Ahmet Hamdi Takır (ikinci oturumda izinli), Müslahattin Yaman, Ahmet Bulucu;  MHP Belediye Meclisi Üyeleri, Mustafa Günay, Şükrü Savaş, Ramazan Kurt'un yanısıra Mali Hizmetler Müdürü Hidayet Kaytanloğlu, Yazı İşleri Müdür Vekili Ümit Metin ile Fen İşleri Müdür Vekili Gülay Uysal katıldı.

            Yoklama ve saygı duruşundan sonra Başkan Şengöl meclis gündeminin  ikinci maddesinde yer alan Belediyemizde tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalışan 6 adet sözleşmeli personelin 2016 yılı sözleşmelerinin yapılıp ücretlerinin belirlenmesi konusu görüşüldü. Sözleşmeli personellerin sözleşmeleri uzatılarak 31.12.2016 tarihine kadar devlet memurlarına verilen zammın aynen uygulanmasına  oy birliği ile karar verildi.

            Gündemin 3. Maddesinde yer alan, 2016 mali yılında mevsimlik işçi olarak belediyemizde çalışan işçilerinin durumu görüşülerek, mevcutta bulunan 22 mevsimlik işçinin çalıştırılmasına oy birliği ile karar verildi.

            Gündemin 4. Maddesinde yer alan Belediyemiz Zabıta ve İtfaiye personellerine verilecek fazla mesai ücretlerinin belirlenmesi konusu görüşüldü. K Cetveli bedellerinin aynen uygulanması kararı oy birliği ile alındı.

            Gündemin 5. Maddesinde yer alan 2016 yılına ait Belediye meclis toplantı günlerinin belirlenmesi konusu görüşülerek, yine her ayın ilk salı günü toplanılması ve temmuz ayında ilk salı gününün Bayrama denk gelmesi sebebi ile meclisin izin yapması talebi oy birliği ile kabul edildi.

            Gündemin 6. Maddesinde yer alan Meclise havale edilen ;

            Seydim Mahallesi’nde bulunan taşınmazlara ait satış için Belediye encümenine yetki verilmesi konusu görüşülerek yapılan oylama sonucunda Ak Parti Belediye Meclis üyesi Ahmet Bulucu ve Muslahattin Yaman red oyu kullanırken, oy çokluğu ile yetki verilmesi kabul edildi.

            İlçemiz Yeni Mahallede bulunan taşınmazlara ait satış için belediye encümenine yetki verilmesi konusu görüşülerek, yapılan oylama sonucunda Ak Parti Meclis üyeleri red oyu kullanırken, MHP ve DP Meclis Üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

            İlçemiz Yeni Mahalle 3 Nolu paftada yapılması düşünülen imar tadilatı konusu görüşüldü. İmar tadilatı, İmar Komisyonuna havale edildi. 2 oturum sonunda Komisyon raporu okunarak, oy birliği ile imar tadilatının yapılmasına karar verildi.

            İlçemiz İstasyon Mahallesi 1 Nolu pafta'da yapılması düşünülen İmar tadilatı konusu görüşüldü ve İmar Komisyonuna havale edildi.  2. oturum sonunda Komisyon raporu okundu. Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri Muslahattin Yaman, Ahmet Bulucu, Erhan Savran red oyu kullanırken, oy çokluğu ile imar tadilatının yapılması kararı alındı.

            Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Hamam Mahallesinde bulunan Mevlevihane'nin İlçe Turizmine kazandırılması amacı ile Eğirdir Kaymakamlığına tahsisi konusu ele alındı. Mevcut yerin 10 yıl süre ile bedelsiz, Eğirdir Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğine tahsisine oy birliği ile karar verildi.

            Bağlar Mahallesi, Köprübaşı mevkiinde bulunan 63-64 Ada'da yapılması planlanan imar tadilatı, komisyona havale edildi.  2. oturum sonunda Komisyon raporu okunarak, Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri Muslahattin Yaman, Ahmet Bulucu, Erhan Savran red oyu kullanırken, oy çokluğu ile imar tadilatının yapılması kararı alındı.

            İlçemiz Altınkum Mahallesinde bulunan Hayalkent Cafe'nin bulunduğu alan “içkili yer krokisi”ne alınarak, kroki'ye işlenmesi konusu görüşüldü. Yapılan oylama sonucunda MHP Meclis Üyesi Ramazan Kurt, Ak Parti Meclis Üyeleri Ahmet Bulucu, Eray Uslu, Muslahattin Yaman çekimser oyu kullandı. Konu oy çokluğu ile kabul edildi.   

            İlçemiz Menderes Mahallesi, Başak evler önünde bulunan KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) Sokağına isim verilmesi konusu görüşülerek sokağa “Bulucu Sokak” isminin verilmesi; yine ilçemiz Yazla Mahallesinde Serçe ve Haydar Sokak arasında bulunan Sokağa Zeyniler Sokağı isminin verilmesi teklifi oy birliği ile kabul edildi.

            İlçemiz Kızılçubuk Mahallesinde bulunan Ayvaçiçeği sokağı isminin değiştirilerek, Bülbül Sokağı ismi verilmesine oy birliği ile karar verildi.

            İlçemiz Yazla Mahallesinde bulunan ve Sabancı Öğretmenevi adı ile işletilen tesisin, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası ve bahçesinin de Sabancı Öğretmenevi ve çay bahçesi olarak kullanılmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bedelsiz olarak 10 yıllığına tahsis edilmesi Eray Uslu'nun red oyuna rağmen, oy çokluğu ile kabul edildi.

            Aralık ayı Meclis toplantısı dilek ve temenniler bölümü ile son buldu.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap