EĞİRDİR ATLAS DERGİSİNİN ARALIK SAYISINDA

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR ATLAS DERGİSİNİN ARALIK SAYISINDA
Haberin Tarihi: 3.12.2015 16:52:00 - Okunma Sayısı:1646 defa okundu.

Türkiye çapında yayınlanan Atlas Dergisi Eğirdir'i kapak yaptı.

EĞİRDİR ATLAS DERGİSİNİN ARALIK SAYISINDA    

Türkiye çapında yayınlanan Atlas Dergisi Eğirdir'i kapak yaptı.

            Göreve geldiği günden bu yana ilçemizde bir çok farklılığa imza atan, turizm açısından önemli çalışmalar yapan Kaymakam Abdullah Akdaş’ın girişimleriyle Türkiye çapında yayınlanan Atlas Dergisi Eğirdir'i kapak yaptı.

            Atlas Dergisi'nin Aralık ayı sayısında Eğirdir Gölü'nün Ada görüntüsüne yer verilirken 'Göller Yöresi. Burdur, Isparta, Konya, Afyonkarahisar, Denizli. Anadolu'nun Gözleri' başlığı kullanıldı. Eğirdir'in 3 sayfalık tanıtım yazısında "Isparta Eğirdir'in güneybatısındaki Kovada Gölü'nü görkemli bir oluktan güneye dökülen Eğirdir Gölü besliyor. Kovada'dan akan sular aşağıdaki Karacaören Baraj göletine katılıyor. Kavada'nın etrafını saran dağların rengi, kırmızı, sarı, pembe yaprak sesleriyle karışıyor; çünkü milli park alanı olarak korunmaya alınan 6 bin 534 hektarlık ormanlık alanda kızılçam ve kasnak meşesinin yanı sıra çalılıklar, otsular ve yaprak döken ağaç türleri, renklerin birbirine akışını yaratıyor" denildi.

            ATLAS’IN BAŞLIKLARI

            Ünlü yazar Ahmet Ümit, Atlas’ın Aralık sayısında “İttihat ve Terakki’nin Coğrafyası”nı yazıyor. Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarına damga vuran bu kuruluşun izini Paris’ten İstanbul’a kadar sürüyor. Derginin kapak konusu ise Göller Yöresi. Batı Toroslar’a yayılan Eğirdir, Beyşehir, Akşehir, Salda ve diğer göller adeta “Anadolu’nun Gözleri” gibi parlıyor, Atlas bu doğa hazinelerine özel hava fotoğraflarıyla yer veriyor. Heybetli dağları, yaşayan gelenekleri ve tarihi taş kuleleriyle dikkat çeken Gürcistan’ın Svaneti bölgesi; Sırbistan Zlatibor’da suyun mucizeleri; Karadeniz Bölgesi’nde sellere karşı alınabilecek önlemler; Hatay sahillerinde yumurtadan çıkan yeşil denizkaplumbağaları da Atlas’ın başlıkları arasında.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap