SDÜ’de Kariyer Ve Oryantasyon Programı Düzenlendi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SDÜ’de Kariyer Ve Oryantasyon Programı Düzenlendi
Haberin Tarihi: 9.10.2025 10:57:37 - Okunma Sayısı:214 defa okundu.

Süleyman Demirel Üniversitesi, yeni eğitim-öğretim dönemi kapsamında birinci sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon ve kariyer bilgilendirme toplantılarını başlattı.

SDÜ’de Kariyer Ve Oryantasyon Programı Düzenlendi

Süleyman Demirel Üniversitesi, yeni eğitim-öğretim dönemi kapsamında birinci sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon ve kariyer bilgilendirme toplantılarını başlattı. Programın ilk buluşması, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencileriyle gerçekleştirildi. Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte, üniversitenin birim temsilcileri öğrencilerle bir araya gelerek akademik, sosyal ve kişisel gelişim fırsatlarını tanıttı.

Programın açış konuşması Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Ayyıldız tarafından gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ayyıldız, etkinliğin amacının klasik oryantasyon sürecinin ötesine geçerek öğrencilerin üniversitenin sunduğu tüm imkânlardan haberdar olmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Ayyıldız, “Sizlerin varlığı bizim için çok kıymetli. Bu programla, üniversitemizin size sunabileceği olanakları detaylı biçimde paylaşmak istedik.” dedi.

Kurumsal İletişim Merkezi Müdürü (KİMER) Öğr. Gör. Harun Arslan, öğrencilere üniversitenin sosyal medya hesaplarını aktif biçimde takip etmeleri çağrısında bulundu. Öğr. Gör. Arslan, öğrencilerin üniversitenin resmi sosyal medya hesaplarını (Instagram, Facebook, X ve LinkedIn) takip etmelerinin önemini belirterek, “Acil duyurular, sosyal ve kültürel etkinlikler, akademik bilgilendirmeler öncelikle bu kanallardan paylaşılmaktadır.” ifadelerini kullandı. Öğr. Gör. Arslan, SDÜ’nün sosyal medya etkinliği bakımından Türkiye’deki en aktif 20 üniversite arasında yer aldığını vurguladı.

Kalite Koordinatörlüğü’nden Öğr. Gör. Dr. Bilge Akıncı, eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik anketlerin önemini anlatarak öğrencilerden aktif katılım beklediklerini belirtti. Öğr. Gör. Dr. Akıncı konuşmasında, “Ders değerlendirme anketlerine katılımınız ve AKTS iş yükü anketlerine katılarak ne kadar emek harcadığınızı belirtmeniz, üniversitenin ve eğitim öğretimin kalitesini yükseltmek açısından önemlidir. Geri bildirimler üniversitede dikkatle incelenir ve ilgili birimlerce değerlendirilerek iyileştirme planları yapılır ve uygulamaya koyulur.”dedi.

Proje Koordinatörlüğü adına konuşan Doç. Dr. Selda Limon, TÜBİTAK 2209-A ve 2209-B öğrenci projeleri hakkında bilgi verdi. Üniversitenin proje başvurularında Türkiye genelinde 17’inci sırada yer aldığını belirten Doç. Dr. Limon, öğrencilere 9.000 TL ile 12.000 TL arasında fon desteği sağlandığını ve 100. Yıl Derslikleri’nde yer alan Proje Atölyesi’nin serbest kullanım alanı olarak açık olduğunu aktardı.

Akademix TV Genel Yayın Yönetmeni Mert Karacan ve Teknofest Kulüp Başkanı Recai Ercan Eren, SDÜ’nün Kıbrıs’ta “En İyi Sunum Ödülü” alarak dönüldüğünü, İstanbul’daki yarışmalarda ise 7 kategoride finalist olduğunu hatırlatarak bu yıl hedeflerinin “bir otobüs dolusu finalist” ile etkinliğe katılmak olduğunu belirttiler.

Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Veli Çapalı, mühendislik öğrencilerini kısmi zamanlı çalışma programlarına katılmaya davet etti. Dr. Öğr. Üyesi Çapalı, SDÜ’nün öğrencilerine Windows, Office, AutoCAD, MLAP, SPSS, SolidWorks ve diğer lisanslı mühendislik yazılımlarını ücretsiz olarak sunduğunu duyurdu.

Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) temsilcisi Öğr. Gör. Ali Ertan Tenderis, öğrencilere e-Devlet üzerinden doğrulanabilir sertifikalar sunan OGEM ve ücretli kurs programları hakkında bilgi verdi. Öğr. Gör. Tenderis, yapay zekâ, tasarım, ofis programları ve iş sağlığı güvenliği eğitimlerinin öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağladığını ifade etti.

Kalite Koordinatörlüğü’nden Öğr. Gör. Elif Çakıcı, Sosyal Transkript uygulamasının öğrencilerin akademik başarıları dışında tüm sosyal, kültürel ve bilimsel etkinliklerini belgeleme fırsatı sunduğunu belirtti.

Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ertan Beceren ise “Senden Ne Olur” programı ile öğrencilerin yetkinlik haritalarının çıkarıldığını, mutluluk endeksli kariyer planlaması hedeflediklerini bildirdi. Dr. Öğr. Üyesi Beceren, Türkiye’deki firmalarla yapılan protokoller sayesinde staj ve istihdam olanakları sunulduğunu açıkladı.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı (SKS) Gültaze Gül, öğrencilere yönelik yemek bursu, “Askıda Yemek” uygulaması, sağlık merkezleri ve psikolojik danışmanlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. Gül, öğrencilerin topluluklara katılarak üniversite yaşamında aktif rol almaları ve kültürel etkinliklerde görev üstlenmelerinin teşvik edildiğini ifade etti.

Süleyman Demirel Üniversitesi’nin düzenlediği program, yeni öğrencilerin yalnızca akademik değil, aynı zamanda sosyal, kültürel ve kariyer gelişimleri açısından da donanımlı bir başlangıç yapmalarına olanak tanıdı. Üniversite yönetimi, tüm öğrencileri aktif katılım ve geri bildirimlerle bu sürecin bir parçası olmaya davet etti. Üniversite yaşamına uyum sürecini kolaylaştırmak ve öğrencilerin kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla düzenlenen toplantılar, farklı fakültelerdeki öğrencilerle gerçekleştirilmeye devam edecek.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap